Μαντς Μίκελσεν: "Μια λέξη λάθος να πεις πλέον και είσαι νεκρός"

"Από τη στιγμή που "σφαγιάστηκε" ο Ματ Ντέιμον, το πιο πολιτικά ορθό άτομο στην ιστορία, καταλαβαίνετε πόσο ζόρικα είναι τα πράγματα", δήλωσε ο Δανός σταρ στη συνέντευξή του στον Guardian.


Η συζήτηση έφτασε στις επιπτώσεις του ευρύτερου κινήματος #MeToo, με αφορμή τις κατηγορίες εναντίον του Πέτερ Αάλμπαεκ, επικεφαλής των περιβόητων κινηματογραφικών στούντιο Zentropa στη Δανία, απ' όπου έχει περάσει και ο Μίκελσεν, ο οποίος σημείωσε ότι "σαφώς και η κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του σινεμά ήταν εξωφρενική και απαράδεκτη, και δόξα τω Θεώ επιτέλους βγήκε στην επιφάνεια". 

Έσπευσε να προσθέσει πάντως ότι νιώθει "εξαιρετικά άβολα να μπλέξει δημόσια σ' αυτή τη συζήτηση". Φοβάται μήπως του ξεφύγει κάτι ανάρμοστο; 

"Όχι μήπως μου ξεφύγει – απλά λέω ότι μια λέξη λάθος να πεις πλέον και είσαι νεκρός, τελειωμένος", είπε, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Ματ Ντέιμον, ο οποίος είχε τολμήσει να πει ότι οι κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης πρέπει να κρίνονται με βάση ένα ευρύ "φάσμα συμπεριφοράς": "Ο Ματ Ντέιμον είναι το πιο πολιτικό ορθά άτομο στην ιστορία. Είπε κάτι που μοιάζει με κοινή λογική και όμως "σφαγιάστηκε". Η συζήτηση αυτή έχει πάψει πλέον να είναι υγιής", δήλωσε, αποφεύγοντας να προσθέσει οτιδήποτε παραπάνω επί του θέματος. 

Πηγή: lifo.gr