Το παρασκήνιο της συμφωνίας Γεωργίου – ΣΚΑΪ για το σίριαλ "8 Λέξεις"

Οριστικά ανήκει στο δυναμικό του ΣΚΑΪ το τρίδυμο των επιτυχημένων δημιουργών, Ανδρέα Γεωργίου, Κούλλη Νικολάου, Βάνα Δημητρίου.Οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας έκλεισαν την Κυριακή και λίγο πριν την ολοκλήρωση του τελικού του "Survivor" προβλήθηκε στον "αέρα" το νέο τρέιλερ της σειράς "Οκτώ λέξεις" διάρκειας ενός λεπτού, σε σκηνοθεσία Φραγκίσκου Φαντόπουλου. Αργότερα, ο Ανρέας Γεωργίου ανέβασε και το λογότυπο του ΣΚΑΪ στον λογαριασμό του στο Instagram. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr ένας από τους λόγους που η σειρά κατέληξε στον ΣΚΑΪ ήταν πως οι δημιουργοί θεώρησαν πως ταιριάζει στο προφίλ του σταθμού - ένα θέμα που είχε συζητηθεί στις συναντήσεις που προηγήθηκαν τόσο με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος του Φαλήρου, Εύη Κουτσαυτάκη, όσο και με τον διευθυντή προγράμματος του ΣΚΑΪ, Λοΐζο Ξενόπουλο. 

Τα γυρίσματα των "8 Λέξεων" ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου καθώς η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου είχε γράψει μεγάλο αριθμό επεισοδίων προκειμένου να είναι έτοιμη ανεξαρτήτως του σε ποιο κανάλι θα κατέληγε η νέα σειρά. Τα πρώτα γυρίσματα θα γίνουν στην Κύπρο και θα είναι εσωτερικά πλάνα. Θα ακολουθήσει ταξίδι των συντελεστών στην Κέρκυρα και μετά στην Ρώμη όπου θα παραμείνουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τα γυρίσματα της σειράς θα διακοπούν μόνο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η αρχική συμφωνία αναφέρει την προβολή οκτώ επεισοδίων εβδομαδιαίως (θα προβάλλονται με την μορφή τεσσάρων δίωρων επεισοδίων στην prime time του ΣΚΑΪ, όπως γινόταν και με το "Τατουάζ" στον Alpha) ενώ για το μέλλον υπάρχει και το ενδεχόμενο προβολής μιας ακόμη σειράς, εβδομαδιαίας αυτή τη φορά η οποία όμως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το νωρίτερο πριν τον Φλεβάρη του 2020. 

Πηγή: ethnos.gr (Αλέξης Μίχας)