Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University - 25 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University προσφέρει σε νέους μουσικούς -μαθητές και φοιτητές που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο - τη σπάνια εμπειρία από τη συμμετοχή σε ένα ορχηστρικό σύνολο ή / και ένα μουσικό σύνολο μουσικής δωματίου.

Σε μια περίοδο τριών εβδομάδων, οι σπουδαστές συνεργάζονται με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες για να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν μουσικά έργα μέσα από ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την Μπαρόκ εποχή έως την μουσική του 21ου αιώνα. 

Στη Θερινή Ακαδημία Μουσικής, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη ζωή ενός επαγγελματία μουσικού και έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν γνωστά έργα του ρεπερτορίου στην τελική συναυλία του προγράμματος. Προϋπόθεση είναι να έχουν το δικό τους μουσικό όργανο και σχετική εμπειρία εκτέλεσης.

Προσφερόμενα μαθήματα: 

• Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Οι σπουδαστές μέσω της εξάσκησης μαθαίνουν και εκτελούν έργα ορχηστρικής μουσικής. Εξασκούνται στην ορθή μουσική φρασεολογία, στο κούρδισμα, στην άρθρωση, στο ρυθμό, σε τεχνικές ανάγνωσης παρτιτούρας και στη λήψη συλλογικών αποφάσεων. 

• Μουσική δωματίου για Νέους: Οι σπουδαστές μυούνται στη βιβλιογραφία μουσικής δωματίου και ενισχύουν τόσο τις μουσικές τους δεξιότητες όσο και το ομαδικό πνεύμα εργασίας. Προετοιμάζοντας ένα κομμάτι μουσικής δωματίου για να το εκτελέσουν σε συναυλία ανοικτή στο κοινό με το πέρας του μαθήματος, εξοικειώνονται με την έννοια της καθημερινής προετοιμασίας ενός επαγγελματία μουσικού. 

Στην Θερινή Ακαδημία Μουσικής διδάσκουν οι: 

Νίνα Πατρικίδου – Υπεύθυνη για το πρόγραμμα της ορχήστρας, είναι βιολονίστα και καθηγήτρια βιολιού. Γεννήθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ, όπου και ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, αποφοιτώντας µε δίπλωμα σολίστ το 1977 από την τάξη του Boris Vladimirovitch Belenki στην έδρα του David Oistrakh. Η Νίνα Πατρικίδου είναι εμψυχώτρια και ιδρυτικό µέλος διαφόρων συγκροτημάτων μουσικής δωματίου, καλλιτεχνική διευθύντρια της μικρής Συµφωνικής Ορχήστρας Emelia, και διευθύντρια - μαέστρος της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Γ΄ προγράμματος της ΕΡΤ. 

Ευγενία Βοτανοπούλου – Υπεύθυνη για το πρόγραμμα μουσικής δωματίου, σπούδασε πιάνο με την Λ. Μπογιατζίεβα, την Αλ. Παπαστεφάνου και την Λ. Στογιάνοβα. Έχει δώσει συναυλίες στις σημαντικότερες αίθουσες της Ελλάδας, όπως επίσης και του εξωτερικού (Σερβία, Γερμανία, Αυστρία κ.λπ.). Έχει ηχογραφήσει  έργα για σόλο πιάνο  του Βασίλη Αθανασιάδη ενώ το 2016 είχε την τιμή να ερμηνεύσει στο πιάνο του Μότσαρτ στο Μουσείο Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ. Είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής. 

Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αθήνα μέσω του Hellenic American College.

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής διοργανώνεται με την υποστήριξη της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας "Νίνα Πατρικίδου" υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε συνεργασία με το Σχολείο American Community Schools. 

Πληροφορίες - Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Admissions Office στο:
Hellenic American College 
Μασσαλίας 22, Αθήνα
+30 210 368 0950 
Email: admissions@hauniv.edu 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Hollywood made in…Greece!

Είναι Έλληνες και κατέκτησαν το Hollywood. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο και συνηθισμένο, αλλά οι συγκεκριμένοι το κατάφεραν και με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι η Jennifer Aniston, η Nia Vardalos ή η Maria Menounos. Είναι και αυτές, αλλά είναι και οι άλλοι, που μας κάνουν πολύ περήφανους, γιατί είναι δικοί μας, έχουν κάτι από εμάς και μας αρέσει να αισθανόμαστε ότι τα κατάφεραν και πέτυχαν, σε έναν χώρο που δεν χαρίζεται. Το περιοδικό Down Town διαλέγει κάποιους από αυτούς και μας τους παρουσιάζει. Kαι αν κάποιους δεν τους ξέραμε, είναι καιρός, λοιπόν, να τους μάθουμε.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Γιάννης Αποστολάκης: "Με τις γυναίκες είμαι αρκετά ντροπαλός"

Ο ωραίος, νέος και chef Γιάννης Αποστολάκης, δίνει συνέντευξη στο Down Town και στον Αλέξανδρο Πρίφτη. Το "μοντέλο", όπως τον αποκαλούσε ο κριτής Δημήτρης Σκαρμούτσος, του Master Chef μιλάει για την εκπομπή μαγειρικής που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, για τα σχέδιά του, για τηλεόραση, για τη ζωή του πριν το τηλεπαιχνίδι, για έρωτες και για σχέσεις και μας αφήνει με μια αίσθηση σύγχυσης, προβληματισμού και απορίας.