Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ θα δώσει νέες... διαστάσεις στα Bond girls

Ο #Bond25, η νέα περιπέτεια του Πράκτορα 007 που έρχεται τον Απρίλιο του 2020 με την υπογραφή του Κάρι Φουκουνάγκα, περνά από σαράντα κύματα αλλά δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα τα βγάλει πέρα, σαν τον ήρωά της.


Έξι δεκαετίες μετά τη γέννησή του στο μυαλό του Ίαν Φλέμινγκ, είναι φυσικό ο Τζέιμς Μποντ να χρειάζεται ένα εννοιολογικό ρετούς, ώστε να συμβαδίζει περισσότερο με το προφίλ της σημερινής κοινωνίας και όχι εκείνης των δύο γενεών πριν. Η κίνηση ξεκίνησε ήδη από το "Skyfall" του Σαμ Μέντες του 2012, όπου ο Μποντ βίωσε τη μάχη με το χρόνο, εμφανίστηκε (λίγο πιο) τρωτός, πιο στοχαστικός. 

Το γεγονός ότι στους σεναριογράφους που καταπιάνονται με το #Bond25 συγκαταλέγεται η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, κάθε άλλο παρά συγκυριακό είναι. Η δημιουργός του "Fleabag" μπήκε στην ομάδα της παραγωγής μετά από προσωπικό αίτημα του Ντάνιελ Κρεγκ, προκειμένου να φροντίσει να είναι επίκαιρη η αποτύπωση της ισότητας (ή όχι) των φύλων στην ταινία. Μιλώντας στο Deadline, η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ μοιράστηκε την άποψή της: "Γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν το franchise του Τζέιμς Μποντ είναι επίκαιρο σήμερα, εξαιτίας του τι αντιπροσωπεύει εκείνος και του πώς συμπεριφέρεται στις γυναίκες. Εγώ νομίζω ότι αυτά είναι βλακείες. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα επίκαιρος σήμερα". Και συνεχίζει αφοπλιστικά απλά, "Η ιστορία πρέπει απλώς να ωριμάσει, να εξελιχθεί και το σημαντικό είναι η ταινία να φέρεται σωστά στις γυναίκες. Εκείνος δεν χρειάζεται να το κάνει. Εκείνος χρειάζεται να μείνει πιστός στο χαρακτήρα του". Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ είναι η μόλις δεύτερη γυναίκα που έχει συμμετάσχει σε σενάριο ταινίας του Τζέιμς Μποντ, μετά την Τζοάνα Χάργουντ που συνεργάστηκε στα "Dr No" και "Από τη Ρωσία με Αγάπη", το 1962 και 1963. Κι όπως εξηγεί, εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσει ότι οι γυναίκες της ταινίας θα μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους. "Θέλω απλώς να είμαι σίγουρη πως όταν πάρουν στα χέρια τους τις σελίδες του σεναρίου", λέει η Γουόλερ-Μπριτζ, "η Λασάνα Λιντς, η Λεά Σεντού κι η Άνα ντε Άρμας θα τις δουν και θα πουν, "δεν βλέπω την ώρα να το παίξω αυτό". Ως ηθοποιός, αυτό το συναίσθημα το ένιωσα ελάχιστες φορές στην καριέρα μου. Και μου δίνει μεγάλη χαρά να ξέρω ότι θα προσφέρω αυτή την ευκαιρία σε μια ηθοποιό". 

Πηγή: flix.gr (Λήδα Γαλανού)