Έλενα Ακρίτα - Οι αιχμές για τον Σεφερλή, η κατάθλιψη και οι "σαπουνόπερες"

Σε μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη, η Έλενα Ακρίτα μίλησε στον Άρη Καβατζίκη και την εκπομπή "Το Πρωινό". 
Ο λόγος που δεν κρύβεται 
Εγώ δεν κρύβομαι γιατί -ας μου επιτραπεί να το πω- είμαι γενικά ειλικρινής άνθρωπος και δεύτερον νομίζω πως δεν είμαι πολύ χαζή. Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι λίγο χαζός για να κρύβεσαι. Δεν μπορείς να κρύψεις την αλήθεια για πάρα πολύ καιρό. Να μην πω τη γνώμη μου; Κάποιος πρέπει να μιλάει σε αυτόν τον τόπο. Όλοι είμαστε στον καναπέ και περιμένουμε να μιλήσει ο άλλος. 

Η εποχή που φοβήθηκε περισσότερο 
Φοβάμαι και πάρα πολύ. Και απειλές είχα και τα μέτρα μου παίρνω. Αυτό που με έκανε να πάρω περισσότερα μέτρα φύλαξης για την οικογένειά μου και αυτούς που αγαπώ, το σπίτι μου, ήταν το 2012 όταν μου έκανε μία άγρια και ανήθικη επίθεση η Χρυσή Αυγή. Ομολογώ τότε ήταν μία εποχή δύσκολη. Αλλά αυτό δεν με έκανε να σταματήσω να μιλώ.

Όσα τη χωρίζουν από τον Μάρκο Σεφερλή
Έχω και τον Σεφερλή, τον Οκτώβριο. Δεν έχει αποσυρθεί. Έχει κάνει σε εμένα αγωγή και ζητά 100 χιλιάδες ευρώ, άλλες 100 χιλιάδες από τα "ΝΕΑ" και άλλες 100 χιλιάδες από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επειδή εκφράσαμε τη γνώμη μας με άξονα το άρθρο 14 του Συντάγματος που μιλάει για την ελευθερία της έκφρασης. Δεν κάνει να μην μας αρέσει ο κ. Σεφερλής. Αν δεν μας αρέσει ο κ. Σεφερλής, θα πάμε φυλακή. Απλά πράγματα...

Εγώ δεν κρίνω το ταλέντο του. Από ό,τι μαθαίνω, από ό,τι μου λένε κι από ό,τι έχω δει και εγώ στο YouTube, γιατί δεν τον έκρινα χωρίς να έχω δει, είναι ένας καλός ηθοποιός, έχει ταλέντο. Αυτό που με στεναχωρεί, με πικραίνει και με οργίζει είναι το γεγονός ότι απευθύνεται με έναν τρόπο χλευαστικό και απαξιωτικά, επικαλούμενος πάντα τον Αριστοφάνη και τη σάτιρα που γινόταν πριν από χιλιάδες χρόνια, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι gay; Θα πει "πισωγλέντης", ας πούμε. Μια κυρία που έχει περισσότερα κιλά; Θα την κάνει ρόμπα! Εμένα αυτό δεν μου φαίνεται ότι είναι χιούμορ και σάτιρα. Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο, βαρέθηκα λίγο. Στο "Hairspray" δεν θα με πάρεις να πάμε, θα πάμε στην όπερα.

Η μάχη με την κατάθλιψη
Στον αγώνα που έδωσα και για πολλά χρόνια με την κατάθλιψη, τον οποίο δίνω πάντα, μαζί με τη ψυχιατρική και φαρμακευτική αγωγή με βοήθησαν πάρα πολύ τα ζώα. Είναι μέλη της οικογένειάς μας πια τα ζωάκια. (...) Πέρασα για 30 χρόνια κατάθλιψη, τα έχω πει αυτά. Άργησα πάρα πολύ να βρω τον βηματισμό μου και να ζητήσω βοήθεια.

Ο λόγος που δεν βλέπει τηλεόραση
Θα ήταν άκομψο να πω σε μία τηλεοπτική εκπομπή, όπως η δική σας που έχει επιτυχία και δουλεύει τόσος κόσμος, ότι δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση. Αλλά δεν βλέπω, επειδή όταν δουλεύω ακούω μουσική -από Άκη Πάνου μέχρι Μπετόβεν και Μπαχ- και δεν έχω υπομονή.

Η απάντηση στους επικριτές για τις "σαπουνόπερες"
Τα νοσταλγώ όλα. Και τα αγαπώ όλα. Και τις πίσω μου σελίδες, τις σέβομαι και τις τιμώ. Καμιά φορά μου λένε για τις σαπουνόπερες. Ξέρετε με τι αγάπη τις κάναμε τις σαπουνόπερες με τον Γιώργο; Εγώ τα αγαπάω όσα έχω κάνει. Δεν μετανιώνω για τίποτα!

Η κριτική στο ενδεχόμενο της επιστροφής του "Αδύναμου Κρίκου"
Καταρχάς δεν παρουσιάζω πια τίποτα. Μου έχουν προτείνει δημοσιογραφικές εκπομπές, πολιτικές εκπομπές... Μου προτείνουν συχνά! Αλλά ειδικά ο "Αδύναμος Κρίκος" σε μια εποχή κρίσης και απόγνωσης, δεν ξέρω αν θα ξαναγίνει, αλλά καλό θα ήταν να μην γίνει. Πιστεύω πως όταν το έκανα εγώ ο παίκτης ήθελε να πάρει την κοπέλα του με μια μηχανή και να πάει ένα ταξίδι. Τώρα, όταν βλέπεις στο μάτι την αγωνία πως αν δεν κερδίσει θα του κόψουν το φως, εγώ δεν μπορώ να παίξω με αυτές τις συνθήκες. 

http://videos.yupiii.gr/data/videos/a/34/60708_816a400bc683b93b78484761f31d298f.mp4 

Πηγή: yupiii.gr (Κωνσταντίνος Αντωνάτος)