Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" είχε σίκουελ

Ανακαλύφθηκε άγνωστο μέχρι σήμερα χειρόγραφο του συγγραφέα Άντονι Μπέρτζες με τη συνέχεια του μυθιστορήματος "Το Κουρδιστό Πορτοκάλι", το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπιρκ και τον Άντι ΜακΝτάουελ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Το χειρόγραφο με τίτλο Clockwork Condition αποτελείται από 200 σελίδες και είναι μια συλλογή των σκέψεων του Μπέρτζες πάνω στην υπόσταση του ανθρώπου. 

Παράλληλα αναπτύσσει περαιτέρω κάποια από τα βασικά θέματα του πρώτου βιβλίου που εκδόθηκε το 1962. 

Στο μυθιστόρημα του Μπέρτζες ο 15χρονος Άλεξ απολαμβάνει τους βιασμούς, τα ναρκωτικά και την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν. Ως αρχηγός μιας συμμορίας εφήβων, περιπλανιέται στους δρόμους ενός δυστοπικού μέλλοντος αναζητώντας φρικτές συγκινήσεις. Όταν ο Άλεξ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για την αποκλίνουσα συμπεριφορά του, το Κράτος αναλαμβάνει να τον αναμορφώσει... αλλά με ποιο κόστος; 

"Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα... μια άγρια σάτιρα της διαστρέβλωσης του ατομικού και συλλογικού νου", είχαν γράψει οι New York Times για το "Κουρδιστό Πορτοκάλι". 

Το χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε δεν είναι ολοκληρωμένο και χαρακτηρίζεται "εν μέρει φιλοσοφικό και εν μέρει αυτοβιογραφικό". 


Πηγή: athensvoice.gr