"Μήδεια" η Kαρυοφυλλιά Καραμπέτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα ενσαρκώσει τη Μήδεια, στο ομώνυμο μελόδραμα σε μία πράξη του Georg Benda την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης υπό τη μουσική διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

Το βράδυ αυτό οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής θα παρουσιάσουν δύο εμβληματικά έργα που σημάδεψαν την κλασική περίοδο της μουσικής φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον δωρικό συμφωνικό ήχο του 18ου αιώνα. 

Έτσι, μέσα από το ηχόχρωμα των οργάνων εποχής του φημισμένου συνόλου θα ανακαλύψει το μονόπρακτο μελόδραμα Μήδεια του Τσέχου συνθέτη Georg Benda που έζησε στα χρόνια του Μότσαρτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες θεατρικές Μήδειες. H διακεκριμένη ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον ρόλο σε δική της μετάφραση στα ελληνικά. 

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς οι φίλοι της "κλασικής" μουσικής θα απολαύσουν επίσης το τελευταίο συμφωνικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 41 ("του Διός"), κορωνίδα της ορχηστρικής δημιουργίας του σπουδαίου αυστριακού μουσουργού. Στο πόντιουμ, ο τσεμπαλίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Ο Χρυσικόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, είναι γνωστός για τις γεμάτες φρεσκάδα, πρωτότυπες και δραματικές προσεγγίσεις του. Τακτικός συνεργάτης των Μουσικών της Καμεράτας, έχει διευθύνει πολλές φορές την Ορχήστρα σε εμβληματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου εντός και εκτός Ελλάδος. 

Info 

08 Μαΐου 2019 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα 
Τηλ.: 2107282333 

Ώρα: 20:30. Mέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Πηγή: tospirto.net