Ευανθία Ρεμπούτσικα: "Είναι τόσο σκληρός και εγωκεντρικός ο καλλιτεχνικός χώρος, που χάνεται η αλήθεια"


Συνέντευξη στο περιοδικό Plan Be και τον δημοσιογράφο Θεόδουλο Παπαβασιλείου παραχώρησε η Ευανθία Ρεμπούτσικα και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στις μουσικές παρέες της εποχής, αλλά και στην αλήθεια του καλλιτεχνικού χώρου σε σύγκριση με το παρελθόν.

– Στα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος, υπήρχε η αλήθεια της μουσικής και του στίχου, υπήρχαν οι μουσικές – καλλιτεχνικές παρέες, τα στέκια, που αντικατόπτριζαν το κλίμα της εποχής με τον δικό τους τρόπο και ρόλο. Στα σημερινά δύσκολα χρόνια, υπάρχει αυτή η αλήθεια, η ειλικρίνεια από τη μεριά της μουσικής;

Σήμερα αυτές οι παρέες που έγραψαν ιστορία, όσο και να ψάξεις, δεν υπάρχουν. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν ελάχιστες μουσικές παρέες, που όμως δεν άντεξαν, διαλύθηκαν – και αυτό είναι κρίμα. Είναι τόσο σκληρός και εγωκεντρικός ο καλλιτεχνικός χώρος, που χάνεται η αλήθεια μέσα σε μια στιγμή.
Εκείνη την εποχή που αναφέρετε, της οποίας το κλίμα κατάφεραν να μεταφέρουν καλλιτεχνικά οι παρέες, υπήρχε ένας δημιουργικός κόσμος, υπήρχαν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον και οι άνθρωποι έχτισαν πάνω σε αυτό. Γιατί αυτό που έκαναν το αγαπούσαν πραγματικά.

– Μήπως οι δυσκολίες των καιρών ενίσχυσαν την “ευκολία” και την “προχειρότητα”; Η τηλεόραση με τα reality, τα talent show, το youtube και το διαδίκτυο γενικότερα έχουν διαταράξει, πιστεύετε, κάποιες ισορροπίες;

Όλα όσα αναφέρετε έπαιξαν τον ρόλο τους, όμως αυτό που πραγματικά φταίει είναι η διαχείρισή τους. Δεν έγινε σωστή διαχείριση της νέας τεχνολογίας, των προκλήσεων και των δυσκολιών που όλοι μας αντιμετωπίζουμε, μέσα σε αξιοπρεπή όρια. Επικράτησε η προβολή, και όχι η αξία της καλλιτεχνικής τους δουλειάς.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.