Στα πιο δημοφιλή βιβλία της Amazon "Η Παναγία των Παρισίων" του Βίκτωρος Ουγκώ

Το μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ "Η Παναγία των Παρισίων", μετά την καταστροφική πυρκαγιά, συμπεριελήφθη στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών βιβλίων στην ιστοσελίδα της Amazon.Μια έκδοση της "Παναγίας των Παρισίων" πέρασε στην τρίτη θέση, ενώ μια άλλη έκδοσή της στην όγδοη θέση, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η ζήτηση σε οδηγούς. 

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM ТV αναφέρει ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Τότε είχαν αυξηθεί οι διαδικτυακές πωλήσεις του βιβλίου του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Το Παρίσι είναι μια γιορτή". 

Κάτι που δεν θυμούνται πολλοί είναι πως ο Γάλλος μυθιστοριογράφος είχε αναφερθεί στο βιβλίο του σε πυρκαγιά στον εμβληματικό ναό. "Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας. Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους με ανεμοστρόβιλους και σπινθήρες, μια τεράστια και ανεξέλεγκτη φλόγα η οποία πότε φαινόταν και πότε χανόταν από τον πυκνό καπνό", έγραφε χαρακτηριστικά το 1831. 

Πηγή: cnn.gr