Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Οι νικητές

Ανάμεσα σε οκτώ μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης (+ δύο ταινίες μικρού μήκους) μοιράστηκαν τα φετινά βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που σηματοδοτούν και την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας της ζωής της.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΡΙΣ 2019 

Βραβείο Ίρις Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας: Οίκτος του Μπάμπη Μακρίδη (Παραγωγή: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος)

Βραβείο Ίρις Ταινίας Τεκμηρίωσης: Obscuro Barroco της Ευαγγελίας Κρανιώτη

Βραβείο Ίρις Ταινίας Μικρού Μήκους: Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου

Βραβείο Ίρις Ταινίας Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης: Τέταρτος Τοίχος του Δημήτρη Γκότση

Βραβείο Ίρις Σκηνοθεσίας: Άγγελος Φραντζής για το "Ακίνητο Ποτάμι"

Βραβείο Ίρις Σεναρίου: Μάριος Πιπερίδης για το "Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ"

Βραβείο Ίρις Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη: Νίκος Labot για το "Η Δουλειά της"

Βραβείο Ίρις Α΄ Γυναικείου Ρόλου: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου για το "Η Δουλειά της" του Νίκου Labot

Βραβείο Ίρις Α΄ Ανδρικού Ρόλου: Άρης Σερβετάλης για το "The Waiter" του Στηβ Κρικρή

Βραβείο Ίρις Β΄ Γυναικείου Ρόλου: Μαρία Φιλίνη για το "Η Δουλειά της" του Νίκου Labot

Βραβείο Ίρις Β΄ Ανδρικού Ρόλου: Γιάννης Στάνκογλου για το "The Waiter" του Στηβ Κρικρή

Βραβείο Ίρις Πρωτότυπης Μουσικής: Coti K. για το "The Waiter" του Στηβ Κρικρή

Βραβείο Ίρις Φωτογραφίας: Σιμόν Μποφίς για το "Ακίνητο Ποτάμι"

Βραβείο Ίρις Μοντάζ: Γιώργος Λαμπρινός για το "Obscuro Barrocο"

Βραβείο Ίρις Σκηνογραφίας: Κώστας Παππάς για το "The Waiter" του Στηβ Κρικρή

Βραβείο Ίρις Ενδυματολογίας: Κάτια Γκουλιώνη, Ιέβα Κουπκάνε, Ίλζε Κάζα, Ίλζε Νεγκρίμπε για το "Ακίνητο Ποτάμι" του Άγγελου Φραντζή

Βραβείο Ίρις Ήχου (εξ ημισείας): Δημήτρης Αθανασόπουλος, Χρήστος Γούσιος, Κώστας Βαρυμποπιώτης για το "1968" του Τάσου Μπουλμέτη και Στέφανος Ευθυμίου, Λέανδρος Ντούνης για τον "Οίκτο" του Μπάμπη Μακρίδη

Βραβείο Ίρις Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου για τον "Οίκτο" του Μπάμπη Μακρίδη

Βραβείο Ίρις Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας: Αδελφοί Αλαχούζοι, Αντώνης Κοτζιάς, Ανθή Τσιρούκη, YAFKA για το "Chinatown-Τα Τρία Καταφύγια" της Αλίκης Δανέζη - Κνούτσεν 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 

Το "The Waiter" του Στηβ Κρικρή κέρδισε τα περισσότερα, 4 βραβεία Ίρις, ακολουθούν ο "Οίκτος" του Μπάμπη Μακρίδη, το "Ακίνητο Ποτάμι" του Άγγελου Φραντζή και το "Η Δουλειά της" του Νίκου Labot με 3 βραβεία Ίρις, το "Obscuro Barroco" της Ευαγγελίας Κρανιώτη με 2 βραβεία Ίρις και από 1 βραβείο κέρδισαν το "Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ" του Μάριου Πιπερίδη, το "1968" του Τάσου Μπουλμέτη και το "Chinatown: Τα Τρία Καταφύγια" της Αλίκης Δανέζης - Κνούτσεν. 

Ο Κώστας Βαρυμποπιώτης ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το προσωπικό του ρεκόρ ως ο πιο πολυβραβευμένος της Ακαδημίας - έχει βραβευθεί συνολικά επτά φορές από την Ακαδημία. 

Ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος φτάνουν με το βραβείο τους για το "Chinatown: Τα Τρία Καταφύγια" της Αλίκης Δανέζη - Κνούτσεν το έκτο τους βραβείο Ίρις στην κατηγορία των Ειδικών Εφέ και Καινοτομίας. 

Η Εύη Ζαφειροπούλου κερδίζει το τρίτο της βραβείο μακιγιάζ. Έχει κερδίσει το 2011 για τη "Χώρα Προέλευσης" και το 2014 για τη "Μικρά Αγγλία".

Η Ευαγγελία Κρανιώτη κερδίζει για δεύτερη φορά το Βραβείο Ίρις Ταινίας Τεκμηρίωσης. Η πρώτη φορά ήταν το 2016 με το "Exotica, Erotica, Etc.". 

Πηγή: flix.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Η Σούπα - Από τις 9 Μαρτίου στο θέατρο ΙΣΟΝ

"Φάγαµε σούπα γιατί όλοι ήµασταν πάνω στις µηχανές και τρέχαµε. Φάγαµε σούπα και δεν µας άρεσε. Δεν το δεχτήκαµε αυτό, αλλά την φάγαµε".