Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Open: Tα νέα σχέδια και ο στόχος τηλεθέασης


Η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN καλωσόρισε για πρώτη φορά δημοσιογράφους στις νέες εγκαταστάσεις του καναλιού στην Παιανία, το μεσημέρι της Τρίτης 6 Μαρτίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του media group, Τζώνη Καλημέρης, μαζί με την Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Λιουντμίλα Μποροντινά και την chief operations officer Κική Σιλβεστριάδου υποδέχτηκαν τους δημοσιογράφους σε ένα από τα πλατό των εγκαταστάσεων που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση.

«Επενδύσαμε σε πολύ υψηλής ποιότητας τεχνολογία γιατί είμαστε ένα νέο κανάλι και θέλαμε ο τεχνολογικός μας εξοπλισμός να είναι ό,τι πιο προηγμένο και καινοτόμο. Όλες οι παραγωγές μας, τόσο οι εκπομπές όσο και τα δελτία ειδήσεων είναι σε fullHD, γεγονός που καθιστά το OPEN το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα με όλες τις παραγωγές του σε fullHD», είπε ο Τζώνη Καλημέρης στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει δοθεί στις σύγχρονες τεχνολογίες και την υψηλή ποιότητα. «Η κατεύθυνση είναι digital first, όλες οι λειτουργίες του τηλεοπτικού σταθμού, της εφημερίδας και του σάιτ είναι πλέον digital. Ξεκινάμε υβριδική τηλεόραση και θα δημιουργήσουμε streaming services. Σύντομα θα ξεκινήσει και το OPEN World, μέσω του οποίου το πρόγραμμα του OPEN θα εκπέμπει σε όλο τον κόσμο, θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό μας όλοι οι Έλληνες της διασποράς. Είναι ένα σχέδιο που θα σας παρουσιάσουμε εκτενώς σε επόμενη συνάντηση», είπε ο Τζώνη Καλημέρης, λίγο πριν ξεκινήσει η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις από τον τεχνικό διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού, Σπύρο Στουφή.

Η Λουντμίλα Μποροντινά, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού μίλησε για τις αρχές και τις αξίες που διέπουν όλες τις επιχειρήσεις του μετόχου, Ιβάν Σαββίδη. «Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που ισχύουν σε όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη και η τηλεόραση δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτοί οι κανονισμοί είναι 1. υψηλή ποιότητα, 2. υπερσύγχρονες τεχνολογίες, 3. ομάδα με υψηλό επαγγελματισμό και 4. ανοικτότητα. Η ανοικτότητα είναι ο κανόνας που εκφράζεται και μέσα από το όνομα του OPEN. Αποτελεί όραμα και βασικό στόχο του τηλεοπτικού σταθμού, πάνω στον οποίο δουλεύουμε με μια καταπληκτική ομάδα επαγγελματιών. Η καινοτομία είναι ένας ακόμα κανόνας των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη κι αυτή, μεταξύ άλλων, εκφράζεται μέσα από ένα μοναδικό στα Βαλκάνια newsroom, όπου συνυπάρχουν και συνεργάζονται στενά οι δημοσιογράφοι των ειδήσεων, της εφημερίδας και της ιστοσελίδας μας», είπε.

Για την πορεία του OPEN τους 4 πρώτους μήνες λειτουργίας του -το κανάλι έκανε ‘πρεμιέρα’ στις 24 Οκτωβρίου- τοποθετήθηκε ο Τζώνη Καλημέρης, λέγοντας πως ο στόχος είναι διψήφιο νούμερο μέσου όρου τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών, μέχρι το τέλος του 2019. «Ξεκινήσαμε από το μηδέν, tabula rasa, και μας δίνεται η ευκαιρία να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, κάτι νέο και καινοτόμο. Αυτό από τη μία μας δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Από την άλλη είναι δύσκολο και μεγάλο το στοίχημα, γιατί χτίστηκε από το μηδέν μια δημοσιογραφική ομάδα που προερχόταν από διαφορετικά Μέσα και έπρεπε σε πολύ μικρό διάστημα όλοι αυτοί να συντονιστούν και να συγχρωτιστούν, να βρουν τα πατήματά τους και να παρουσιάσουν καταρχήν κάτι αξιοπρεπές και στη συνέχεια να αρχίσουν να μεγαλουργούν. Αυτό είναι ο στόχος όχι μόνο για την ενημέρωση, αλλά και για το κανάλι συνολικά. Μετά από 4 μήνες μπορώ να πω πως οι μηχανισμοί λειτουργούν. Το διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι σαν προπόνηση για εμάς και ακόμα γίνονται αλλαγές και προσθαφαιρέσεις για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε», επισήμανε.

Όταν η περιήγηση στο χώρο των εγκαταστάσεων έφτασε στο κτίριο των ειδήσεων, το λόγο πήρε ο διευθυντής ενημέρωσης και ειδήσεων, Δημήτρης Μιχαλέλης. «Ένα κεντρικό κτίριο στις εγκαταστάσεις είναι αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην ενημέρωση. Σε αυτό συστεγάζονται στη μεγαλύτερη αίθουσα σύνταξης των Βαλκανίων οι δημοσιογράφοι του Open, του Έθνους και του ethnos.gr. Είναι ένα πείραμα συνεργασίας που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει άλλο media group που να συστεγάζει τις ομάδες διαφορετικών μέσων του με στόχο τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση. Παράλληλα, έχουμε επενδύσει σε νέα συστήματα, έχουμε θέσει σε εφαρμογή το i-news για να μπορούν να μοντάρουν όλοι οι συντάκτες τα θέματά τους από το γραφείο τους και να πηγαίνουν στο μοντάζ μόνο για τα φινιρίσματα. Η διαφορά θα φανεί στα μεγάλα γεγονότα καθώς και στις επερχόμενες εκλογές», είπε. Σε ερώτηση που έγινε στον Τζώνη Καλημέρη σχετικά με δημοσιεύματα για οικονομικές εκκρεμότητες του σταθμού, εκείνος τόνισε πως το OPEN είναι το κανάλι που πληρώνει καλύτερα και πιο γρήγορα από όλους τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ακολούθησε γεύμα σε κοντινό εστιατόριο όπου η διευθύντρια προγράμματος, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, έδωσε λεπτομέρειες για όλα τα νέα προγράμματα του OPEN, μιλώντας μεταξύ άλλων και για τη σειρά Κόκκινο Ποτάμι, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη και πραγματεύεται τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στην τηλεοπτική του μεταφορά σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό σε Ελλάδα, Τουρκία και Γαλλία, ενώ η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει τον προσεχή Οκτώβριο, με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Λάκης Λαζόπουλος: Επιστρέφει με το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" - Με ποιο κανάλι συμφώνησε;

Κι όμως, ο Λάκης Λαζόπουλος (όλα δείχνουν ότι) επιστρέφει στην τηλεόραση.

Γιάννης Πάριος: "Δυστυχώς" - Νέο τραγούδι

Μετά από το ομότιτλο single του πολυσυλλεκτικού άλμπουμ του Γιάννη Πάριου, με τίτλο "Έχω εσένα", ένα νέο τραγούδι, απόρροια της συνεργασίας του με το Γιώργο Μουκίδη, ο οποίος υπογράφει στιχουργικά και συνθετικά το "Δυστυχώς".