Στην Μόρια η Λένα Χίντεϊ, η Σέρσεϊ Λάνιστερ του "Game of Thrones"

Η Λένα Χίντεϊ, η διάσημη Σέρσεϊ Λάνιστερ του "Game of Thrones" βρέθηκε την Τρίτη στη Μυτιλήνη, καλεσμένη της οργάνωσης International Rescue Committee (IRC).
Η γνωστή ηθοποιός επισκέφθηκε το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και συναντήθηκε με αιτούντες άσυλο που ζουν στο νησί. 

Ιδιαίτερα στο ΚΥΤ της Μόριας επισκέφτηκε την πτέρυγα των ανηλίκων, ενώ στο ανοιχτό κέντρο του δήμου ξεναγήθηκε στους χώρους του και συνομίλησε με οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε αυτόν. Ας σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2016, η Λένα Χίντεϊ ταξίδεψε στην Ελλάδα και ήρθε στη Λέσβο με την IRC και τους συναδέλφους της, διάσημους ηθοποιούς των Games of Thrones, τους Λίαν Κάνιγκαμ και Μέισι Γουίλιαμς. 

Συμμετέχοντας στην εκστρατεία "Rescue Has No Boundaries" (σ.σ. "Η διάσωση δεν έχει σύνορα") της IRC και της παραγωγής, αυξάνοντας με αυτή την καμπάνια το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων για τους πρόσφυγες. 

Η "Σέρσεϊ" έχει επίσης δημιουργήσει μια σειρά πορτρέτων με το IRC, των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη Λέσβο, ώστε να ευαισθητοποιηθεί για το θέμα η παγκόσμια κοινή γνώμη.

Πηγή: lifo.gr