Προβληματισμένος ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν για το τέλος του Game of Thrones

Μάλλον απογοητευμένος είναι ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin) από το τέλος του Game of Thrones.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Entertainment Weekly ο συγγραφέας του βιβλίου πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της πιο επικής σειράς των τελευταίων ετών διαφαίνεται μία δυσφορία για τον τρόπο που τα βιβλία έμειναν πίσω και οι κύκλοι της σειράς ξέφυγαν σε πλοκή και εξελίξεις. 

"Ήταν μια απίστευτη διαδρομή όλο αυτό", είπε ο συγγραφέας και συνέχισε: "Και σχεδόν όλα ήταν υπέροχα. Προφανώς, ήθελα να τελειώσω αυτά τα βιβλία νωρίτερα, έτσι ώστε η σειρά να μην προηγείται των βιβλίων, προφανώς και δεν περίμεναν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι". Από ένα σημείο και μετά η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς αποφάσισε ότι τα επεισόδια δεν θα ακολουθούν τη ροή των βιβλίων του "Τραγουδιού του Πάγου και της Φωτιάς". 

Αυτό, σύμφωνα με τους σεναριογράφους έγινε προκειμένου οι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς -και κυρίως όσοι δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία του Martin- να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανατρέχουν στις σελίδες των βιβλίων για να πληροφορηθούν το "παρακάτω" της υπόθεσης. Αυτό, όμως, και τώρα που η σειρά ολοκληρώνεται φέτος με τον 8ο και τελευταίο κύκλο φαίνεται πως έχει αφήσει πικρή γεύση στο στόμα του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Κυρίως, επειδή μειώθηκε το ενδιαφέρον για την πραγματική ιστορία του Game of Thrones που αφηγείται στα βιβλία του και αυξήθηκε κατακόρυφα η περιέργεια για το πώς θα τελειώσει η τραγική ιστορία των 7 βασιλείων. 

Οπότε, από τη μία αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσφορία στο σχόλιό του για το τέλος της σειράς, αλλά είναι ένα σχόλιο που δημιουργεί αίσθηση και αφήνει ερωτήματα που ίσως δεν θα απαντηθούν με το φινάλε της σειράς. "Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το τέλος του Game of Thrones. Είναι το τέλος για πολλούς ανθρώπους", είπε ο Martin. "Δεν είναι το τέλος, όμως, για μένα. Είμαι ακόμα πολύ βαθιά μέσα σε αυτό. Ελπίζω να ζήσω αρκετά, γιατί έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω".

Πηγή: ethnos.gr