Ο Γιώργος Καπουτζίδης στην Ελένη Μενεγάκη: Η μεγάλη επιστροφή σε θέατρο, τηλεόραση και Eurovision και η αυστηρή κριτική στην τηλεόραση

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε στην Ελένη Μενεγάκη και ανακοίνωσε πως ετοιμάζει διπλή επιστροφή, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε πρώτη φορά για το νέο θεατρικό έργο που έγραψε για το θέατρο "ΗΒΗ" και θα ανέβει τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Χωρίς να αποκαλύψει τους πρωταγωνιστές και κυρίως αν θα παίξει ο ίδιος στην παράσταση, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε ότι πρόκειται για μία καθαρόαιμη κωμωδία με συγκινητικές στιγμές που θα έχει ως κεντρικό θέμα τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. 

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως η πρόταση των "Θεατρικών Σκηνών" ήρθε την περίοδο που είχε αποφασίσει να γράψει και ένα σενάριο για την τηλεόραση που προοριζόταν για μίνι σειρά, project το οποίο δεν έχει εγκαταλείψει αφού πλέον ολοκλήρωσε τη συγγραφή του θεατρικού του. 

Όσο για το μέλλον του στο "The Voice", o Γιώργος Καπουτζίδης ξεκαθάρισε πως κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις εφόσον η ομάδα της παραγωγής επιστρέψει από τη Δομινικανή Δημοκρατία, δηλαδή μετά το τέλος του Survivor που είναι ένα προϊόν της Acun Media. 

Η Ελένη Μενεγάκη δεν παρέλειψε να τον ρωτήσει για την επικείμενη επιστροφή του και στον διαγωνισμό της Eurovision. Ο ίδιος, μετά από σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε πως ήταν λάθος της ΕΡΤ να μην αξιοποιήσει τόσα χρόνια την Ελένη Φουρέιρα ως εκπρόσωπο της Ελλάδας, ωστόσο φάνηκε ένθερμος υποστηρικτής της ελληνικής αποστολής με την Κατερίνα Ντούσκα. 

Αυστηρός και δίκαιος όπως πάντα, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη και για όσα δεν αντέχει στην ελληνική τηλεόραση. 

"Κυνικός δεν είμαι καθόλου. Δεν ήμουν ποτέ, δεν μπορώ να γίνω καθόλου και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με ανθρώπους που είναι έτσι. Αλλά λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Θα πάρω τη θέση μου, θα την πω δημόσια και δεν έχω κανένα θέμα και τα αυγά να σπάσουμε και από όλα" είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ συνέχισε λέγοντας: "Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι πιο παλιά ήταν αλλιώς και η τηλεόραση, Ελένη. Νομίζω θα συμφωνήσεις κιόλας. Κάποτε η τηλεόραση είχε υψηλότερο επίπεδο, καλύτερη αισθητική και οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούσαν είχαν ίσως καλύτερη αισθητική, περισσότερη μόρφωση... Δεν ξέρω τι! Αισθάνομαι ότι μπήκαν στην τηλεόραση άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν (παλιότερα) ή ότι θα ήταν σε πολύ β', γ', δ' ρόλους την προηγούμενη δεκαετία και τώρα γίνανε πρωταγωνιστές. Νιώθω ότι η τηλεόραση έξω κάνει συνεχή βήματα -μαζί με τις κυβερνήσεις βέβαια- στο να εκδημοκρατιστεί, να δώσει περισσότερα δικαιώματα. Εμείς δεν κάνουμε καμία τέτοια προσπάθεια, έχουμε μείνει πολύ πίσω. Επειδή λοιπόν 20-30 άνθρωποι της τηλεόρασης έχουν επιλέξει με βάση και τη μόρφωση ή το επίπεδο τους να μείνουν πίσω δεν σημαίνει ότι θα συμπαρασύρουν και εμένα. Αν έχω εξελιχθεί και έχω μάθει 10 πράγματα παραπάνω οφείλω να τα πω. Και για να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου αλλά και για ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να τα ακούσουν". 

"Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την τηλεόραση, τηλεθεατές σου και τηλεθεατές μου, που τους αρέσεις, που σε αγαπάνε, που με εκτιμούν και εμένα. Έχουν φύγει και φοβούνται να την ανοίξουν. Θα την ανοίξουν και θα ακούσουν αναχρονιστικές ανοησίες, πράγματα που δεν πρέπει να ακούγονται σε μία ευρωπαϊκή χώρα του 2019" συμπλήρωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης. 

"Κανένα πρόβλημα δεν έχω να πληρώσω το κόστος" τόνισε και συνέχισε: "Θα ήταν ανυπόφορο το να μην μιλάω ή να πρέπει να κουνάω συγκαταβατικά το κεφάλι σε πράγματα που εγώ τα θεωρώ απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, ρατσιστικά και φασιστικά. Εγώ εξελίχθηκα, νιώθω πως θέλησα να πάω μπροστά. Αυτή είναι η λύση στην ουσία. Αν θέλεις να καλυτερέψεις, αν θες να δεις τη θέση του άλλου, να διεκδικήσεις δικαιώματα για σένα και αυτόν που τα χρειάζεται, πρέπει να δυναμώσεις, να δώσεις μάχες. Αυτό εγώ θέλω να κάνω, αυτό είμαι". 

Ποιους θεωρεί πως είναι στην ίδια φάση με εκείνον αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση; Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε: "Και ναι και όχι! Βλέπω ανθρώπους νεότερους που έχουν πολύ άσχημες κατά τη γνώμη μου απόψεις και άλλους ανθρώπους που έχουν πολύ ωραίες απόψεις. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα από την εκπομπή, θα φέρω ένα παράδειγμα. Η Ελιάνα (Χρυσικοπούλου) είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι, που ανά πάσα ώρα και στιγμή που θα την ακούσεις, ξέρεις πως θα μπορούσε να είναι στη βρετανική τηλεόραση, στη σουηδική και αυτοί οι άνθρωποι μου αρέσουν. Αυτό που πιστεύει είναι σύγχρονο, είναι μοντέρνο, έχει αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν αυτή στην ελληνική τηλεόραση. Δεν είναι η πλειοψηφία, δεν πειράζει. Θα γίνουμε. Και πρέπει να επιβραβεύουμε τους ανθρώπους που το κάνουν".

Πηγή: yupiii.gr (Κωνσταντίνος Αντωνάτος)