"Donna Abbandonata ή πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου" στον Πολυχώρο Vault - Μία καθηλωτική παράσταση

Το έργο "Donna Abbandonata ή πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου" της Γλυκερίας Μπασδέκη, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου, που παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Vault κάθε Σάββατο και Κυριακή, με τη Μαίρη Σταυρακέλλη και τη Δώρα Θωμοπούλου στους δύο ρόλους, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και...καθόλου δεν στενοχωρηθήκαμε από την ποιότητα της παράστασης.


Η Μαίρη Σταυρακέλλη στο ρόλο της Αρετής, μιας γυναίκας που απεγνωσμένα αναζητά την αγάπη ενός συγκεκριμένου προσώπου, αποδίδει άψογα την απελπισία και τη μοναξιά της ηρωίδας, που εμμονικά έχει προσκολληθεί στην ιδέα ενός έρωτα που την οδηγεί σε αδιέξοδο. Σπαρακτική, αληθινή και εξαιρετικά άμεση "χτίζει" το ρόλο της ως το τέλος. Πολύ καλή, σίγουρη και απολύτως υποστηρικτική στο ρόλο της Βάντας, η Δώρα Θωμοπούλου, δίνει το δικό της στίγμα σε μια παράσταση που συγκινεί, δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον θεατή και που σίγουρα αξίζει να βρει τη θέση της ανάμεσα στις καλές παραστάσεις της χρονιάς. 

Κική Κρικρή

Λίγα λόγια για το έργο

Φλεβάρης του '89. Μια μοιραία συνάντηση κι ένας έρωτας καταδικασμένος να μην ξεκινήσει ποτέ. Το μυαλό και η καρδιά της Αρετής στοιχειώνεται για χρόνια από τη μορφή του ποιητή Γιώργου Χειμωνά και ο ανεκπλήρωτος έρωτάς της βρίσκει παρηγοριά και περίθαλψη στο κομμωτήριο της Βάντας, στην Καβάλα. Στη λάμψη των κρισταλκολόρ, ανάμεσα σε βαφές και αναπάντητες κλήσεις, φυσάνε λακ και άνεμοι ομορφιάς που διώχνουν μακριά τις λύπες για τον απόντα έρωτα.  Ένας ύμνος για τις αγάπες που δεν ήρθαν αφήνοντας πάντα μια εκκρεμότητα για μια συνάντηση κάπου αλλού... 

Σκηνοθετικό Σημείωμα 

Δυο γυναίκες σε ένα τοπίο ονείρου. Ένα κομμωτήριο στην ελληνική επαρχία, τόπος εξομολόγησης και καταφύγιο νοσταλγίας. Η Καβάλα και μια θάλασσα ανεπίδοτες επιθυμίες και ανεκπλήρωτα όνειρα. Η Αρετή χτενίζεται, μιλάει, αγρυπνεί και θυμάται, στάζοντας από τις ραγισμένες της λέξεις ο μνησιπήμων πόνος. Η Βάντα χτενίζει και ακούει στέλνοντας ανέμους ομορφιάς και συμπόνιας. Και ο Γιώργος Χειμωνάς, ο έρωτας...ο ποιητής...κύριος...και απών. Ηγήτωρ μιας εκκρεμότητας σε ένα παραμύθι μιας γυναικείας ψυχής παραδομένης στην μοναξιά της αγάπης. 

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Λιάνα Τζερεφού
Φωτογραφίες παράστασης: Γεωργία Σιέττου-Στέλιος Δανιήλ
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Μακιγιάζ φωτογράφισης: Κωνσταντίνος Μπαστούνης
Hair stylist φωτογράφισης:  Noni Mamageishvili
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία 

Ερμηνεύουν: 

Αρετή: Μαίρη Σταυρακέλλη
Βάντα: Δώρα Θωμοπούλου 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 

Κάθε Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 18.30 

Τιμές εισιτηρίων: 
13 € (Γενική είσοδος)
10 € (Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμΕΑ)
5 € (Ατέλειες) 

Προπώληση μέσω viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theatre/poluxwros-vault/donna-abbandonata-h-polu-me-stenaxwrhsate-kurie-giwrgo-mou 

Πολυχώρος Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2130356472