Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση Καλλιτεχνών - Artists Connections, Athens Edition στις 23 Μαρτίου

Ανοικτό (ανοιξιάτικο) κάλεσμα σε καλλιτέχνες της Αθήνας, κι όχι μόνο! Οι καλλιτεχνικές συναντήσεις είναι μια ιδέα που ξεκίνησε ξεχωριστά από τους δύο φορείς και πρόσφατα προέκυψε μια συνεργασία με στόχο τη δημιουργία μιας διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας σε διαφορετικές πόλεις.


Πρώτη μας στάση η Αθήνα και θα χαρούμε να σας δούμε εκεί! 

Το Artists Connections είναι μια πρωτοβουλία των πολιτιστικών φορέων Artyficial Dreams (Λονδίνο/Μελβούρνη) και Among the Ants (Ουτρέχτη/Λάρνακα) με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας νομαδικής πλατφόρμας δικτύωσης, ανταλλαγής και συνεργασίας ανάμεσα σε επαγγελματίες από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. 

Το κάλεσμα είναι ουσιαστικά μια συνάντηση που απευθύνεται σε καλλιτέχνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κάθε πόλη που επισκεπτόμαστε. Κύριο ζητούμενο είναι -πέραν της γνωριμίας και της δικτύωσης- να γνωρίσουν καλλιτέχνες και ομάδες η δουλειά των οποίων είναι ενδιαφέρουσα όχι μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο (διεθνών και μη) συνεργασιών. 

Η Αθήνα αποτελεί την πρώτη στάση, ενώ προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στην Μελβούρνη, το Λονδίνο και την Ουτρέχτη. 

Στο πρώτο μέρος και μετά από ένα σύντομο παιχνίδι ερωτήσεων και γνωριμίας μεταξύ των συμμετεχόντων, οι καλεσμένοι μας, Ελίζα Σόρογκα (Re-Inventing Public Spaces) και Χρήστος Παπαμιχαήλ (liminal) θα μιλήσουν για τα projects τους και την πορεία τους. Η Ελίζα θα μιλήσει κυρίως (αλλά όχι μόνο) για τη δημιουργία στο δημόσιο χώρο και ο Χρίστος για θέματα προσβασιμότητας στην τέχνη! Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς, ευκαιρίες καλλιτεχνικής συνεργασίας και να ανταλλάξουν απόψεις σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη. 

Παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας μέσω email στο artistsconnecting@gmail.com. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 

Σας περιμένουμε! 

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 5-7μ.μ. Αθήνα | Χώρος (tba)


Είσοδος Ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Ελίζα Σόρογκα

Η Ελίζα Σόρογκα είναι καλλιτέχνης παραστατικών τεχνών. Είναι απόφοιτος των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Πολιτισμικές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Performance Making (Goldsmiths University of London). Με άξονα τη σύγχρονη πρακτική (Contemporary Art Practice), εξερευνά τα όρια μεταξύ μέσων και πρακτικών και τους τρόπους μετουσίωσης καθημερινής ζωής σε παραστατική τέχνη. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται ως Site-Specific, αφουγκραζόμενη την πραγματικότητα που ενέχει ο κάθε τόπος, με τρόπο που επανεφεύρει αυτό που γνωρίζουμε ως 'δημόσια σφαίρα'.
Βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο σύγχρονης τέχνης στον 11ο παγκόσμιο διαγωνισμό Arte Laguna Prize στην κατηγορία Performance & Video Art στη Βενετία (Μάρτιος 2017) με την περφόρμανς της Women in Agony.
Τα έργα της έχουν υποστηριχθεί από: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Δήμος Αθηναίων (Polis²: This is Athens), Arts Council England, Γαλλικό Ινστιτούτο, Dance Ireland και Teatro Espace (Ιταλία). Έχει παρουσιάσει έργα της μεταξύ άλλων: V&A Museum, Battersea Arts Centre,  Camden People's Theatre, The Yard Theatre, Chisenhale Dance Space,, St Pancras Old Church,, 4 bid OT301,, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Arsenale.
Η Ελίζα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Re-Inventing Public Spaces. Είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Department Architecture & Design (University of East London) και στο BA (Honours) Architecture, Central St Martin's (London College of Arts). Συνεργάζεται με το multidisciplinary artist platform Gesamtatelier και εργάζεται ως μέλος της πολυβραβευμένης ομάδας Geraldine Pilgrim's Company.
www.elizasoroga.com και www.re-inventing-public-spaces.tumblr.com

liminal 

Ο πολιτιστικός οργανισμός liminal καλλιεργεί την μετάβαση σε μια συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει σε όλους την ευκαιρία  για επαφή με την σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών. Οι τρεις βασικοί πυλώνες δραστηριοτήτων του οργανισμού είναι η παραγωγή θεαμάτων, η συμπεριληπτική εκπαίδευση και η παροχή υπηρεσιών προσβασιμότητας.
Στοχεύει στην εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας. Με μια δυναμική ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δημιουργεί με άξονα τον άνθρωπο, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.
H liminal, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016. Έχει συνεργαστεί με οργανισμούς και φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Beyond Sight Foundation, το Our Festival, το Athens Comedy festival, το Θέατρο Σταθμός, τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, τον Kinitira κ.α.
http://liminal.eu/liminal
https://www.facebook.com/liminal.access 

****To artwork με τίτλο Culture Shakers είναι της εικαστικού Αθηνάς Φρεναρίτου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Hollywood made in…Greece!

Είναι Έλληνες και κατέκτησαν το Hollywood. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο και συνηθισμένο, αλλά οι συγκεκριμένοι το κατάφεραν και με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι η Jennifer Aniston, η Nia Vardalos ή η Maria Menounos. Είναι και αυτές, αλλά είναι και οι άλλοι, που μας κάνουν πολύ περήφανους, γιατί είναι δικοί μας, έχουν κάτι από εμάς και μας αρέσει να αισθανόμαστε ότι τα κατάφεραν και πέτυχαν, σε έναν χώρο που δεν χαρίζεται. Το περιοδικό Down Town διαλέγει κάποιους από αυτούς και μας τους παρουσιάζει. Kαι αν κάποιους δεν τους ξέραμε, είναι καιρός, λοιπόν, να τους μάθουμε.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

10 ταινίες που ξυπνάνε τον ταξιδιώτη μέσα μας

Μια ταινία μπορεί να κάνει τον θεατή να ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της ιστορίας της παρέα με τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις. Υπάρχουν ορισμένες ταινίες όμως, που κυριολεκτικά ξυπνάνε μέσα μας τον ταξιδιώτη (π.χ. υπάρχει περίπτωση να δει κανείς το Mama Mia και να μη θέλει να βρεθεί αυτομάτως σε ένα ελληνικό νησί;) Ας δούμε μερικές από αυτές.