Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η σειρά του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" της Amazon θα μας μεταφέρει στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης-Γης

Από τότε που ανακοινώθηκε πως το Amazon Prime ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο έπος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", μετά από τον πρώτο τεράστιο ενθουσιασμό, όλοι άρχισαν να κάνουν εικασίες για το πώς η διαδικτυακή πλατφόρμα θα προσεγγίσει τόσο την συγκεκριμένη ιστορία όσο και τους χαρακτήρες.

Αν και η παραγωγή κρατούσε τα στοιχεία για το σενάριο επτασφράγιστο μυστικό, η Amazon αποκάλυψε τις πρώτες, μικρές, λεπτομέρειες για την σειρά ανακοινώνοντας πως θα εξελίσσεται στην Δεύτερη Εποχή της Μέσης-Γης, δημοσιεύοντας μάλιστα και έναν χάρτη της περιοχής. Ένας χάρτης όμως που κρύβει αρκετά μυστικά. 

Για αρκετούς ο παραπάνω χάρτης μπορεί να μοιάζει αρκετά κοινότυπος και χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αλλά παρατηρώντας λίγο καλύτερα βλέπουμε κάτω αριστερά τη νήσο Νούμενορ, όπου ήταν ο τόπος ενός χαμένου πολιτισμού από όπου προήλθαν οι απόγονοι της του βασιλείου της Γκόντορ. Εκεί, μακριά από την ενδοχώρα της Μέσης-Γης, η συγκεκριμένη φυλή των ανθρώπων ήταν ανώτεροι σχεδόν στα πάντα, πιο δυνατοί και ζούσαν τρεις φορές παραπάνω από τους κοινούς ανθρώπους. Ο Άραγκορν, ο οποίος ήταν 87 χρονών κατά την διάρκεια των γεγονότων του "Άρχοντα", ήταν απόγονος ενός από τους βασιλιάδες του Νούμενορ, και ένας από τους ελάχιστους καθαρόαιμους της φυλής αυτής. 

Ύστερα από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων όπως μια σύγκρουση με τους θεούς και την μάχη με τον Σάουρον, το Νούμενορ βυθίζεται στη θάλασσα, χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του "Άρχοντα". Αλλά οι απόγονοί τους θα δημιουργήσουν το βασίλειο της Γκόντορ στο Νότο, και το βασίλειο του Άρνορ στο Βορρά. 

Όσο αφορά τη σημασία της Δεύτερης Εποχής, πρόκειται για την εποχή που δημιουργήθηκαν τα Δαχτυλίδια της Δύναμης και την άνοδο του Σάουρον στην εξουσία. Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά ακόμα κι αυτά είναι αρκετά για να κρατήσουν τους φανς σε εγρήγορση μέχρι και τις επόμενες πληροφορίες για την σειρά. Πάντως μετά και την τεράστια επιτυχία του "Game of Thrones" για το ΗΒΟ, αρκετοί υποθέτουν πως και η Amazon ίσως να προσπαθήσει να υιοθετήσει τον ίδιο τρόπο προσέγγισης και για την σειρά του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", αλλά ακόμα όλα αυτά παραμένουν εικασίες.

Πηγή: flix.gr (Χρήστος Μπακατσέλος)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Λάκης Λαζόπουλος: Επιστρέφει με το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" - Με ποιο κανάλι συμφώνησε;

Κι όμως, ο Λάκης Λαζόπουλος (όλα δείχνουν ότι) επιστρέφει στην τηλεόραση.

Γιάννης Πάριος: "Δυστυχώς" - Νέο τραγούδι

Μετά από το ομότιτλο single του πολυσυλλεκτικού άλμπουμ του Γιάννη Πάριου, με τίτλο "Έχω εσένα", ένα νέο τραγούδι, απόρροια της συνεργασίας του με το Γιώργο Μουκίδη, ο οποίος υπογράφει στιχουργικά και συνθετικά το "Δυστυχώς".