"Ο Συμβολαιογράφος" με τον Σταμάτη Φασουλή – Μία ατμοσφαιρική παράσταση στο Θέατρο Χώρα

Την παράσταση "Ο Συμβολαιογράφος" σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, παρακολουθήσαμε στο Θέατρο Χώρα, έχοντας την ευκαιρία να δούμε την προσέγγιση του σκηνοθέτη στο έργο του Ραγκαβή, αλλά και του Σταμάτη Φασουλή στο συγκεκριμένο ρόλο.


Πρόκειται για μία αξιοπρεπή, σίγουρα ατμοσφαιρική και αρκετά δυνατή παράσταση, που δικαιώνει την παρουσία της στη θεατρική Αθήνα. 

Σε ένα λιτό, αλλά λειτουργικό σκηνικό της Αθανασίας Σμαραγδή, ο Σταμάτης Φασουλής ενσαρκώνει το ρόλο του Συμβολαιογράφου Σιορ Τάπα, με έναν απόλυτα προσωπικό τρόπο, ακολουθώντας σε αρκετές στιγμές μια πιο χιουμοριστική προσέγγιση που ίσως δίνει μια πιο ανάλαφρη διάθεση σε έναν, κατά κύριο λόγο, σκοτεινό και αρνητικό χαρακτήρα. 

Εξαιρετικός στο ρόλο του πιστού υπηρέτη του Κόντε Νανέτου, ο Αντώνης Λουδάρος, πολύ άμεσος, πειστικός και εκφραστικός και πολύ καλοί η Ευγενία Δημητροπούλου στο ρόλο της κόρης του Συμβολαιογράφου και ο Ρένος Ρώτας στο ρόλο του γραμματέα του Κόντε Νανέτου. Όλοι οι συντελεστές διεκπεραιώνουν σωστά τους ρόλους τους, συμπληρώνοντας όπως πρέπει όλα τα κομμάτια της παράστασης και δίνοντας τη δική τους διάσταση στο έργο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Ζούλια. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση 

Το έργο διαδραματίζεται στην Κεφαλλονιά του 19ου αιώνα. Το συμφέρον για τη μεγάλη περιουσία, που εξασφαλίζει μια διαθήκη, οδηγεί στο έγκλημα και σε μια σειρά από ραδιουργίες, με σκοπό την κατασκευή ενός νεαρού αθώου ως ενόχου. Έρωτες, μυστικά και συνωμοσίες φτιάχνουν το δυνατό και διαχρονικό καμβά της γνωστής νουβέλας του Ραγκαβή. Το χρήμα, η απληστία, αλλά και η μεγάλη αγάπη του συμβολαιογράφου Σιορ Τάπα για τη μονάκριβη κόρη του, κινούν τα νήματα της αστυνομικής πλοκής της ιστορίας. Μιας ιστορίας που θα ζήλευε και ένα σύγχρονο ψυχολογικό θρίλερ.

Ο Συμβολαιογράφος έγραψε τη δική του θρυλική ιστορία, την εποχή της ασπρόμαυρης κρατικής τηλεόρασης, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη με το Βασίλη Διαμαντόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών δίπλα του.

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας 
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή 
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη 
Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός 
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη 
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου  

Πρωταγωνιστούν: 

Σταμάτης Φασουλής 
Αντώνης Λουδάρος
Ευγενία Δημητροπούλου
Ρένος Ρώτας
Κώστας Φαλελάκης 
Δημήτρης Καραμπέτσης 
Αλέξανδρος Πέρρος
Μαίρη Χάγια 
Όλγα Σκιαδαρέση 

Θέατρο ΧΩΡΑ
Αμοργού 20, Κυψέλη
Τηλέφωνο, 2108673945 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 

Τετάρτη στις 18:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, 
Κυριακή στις 20:30 

Διάρκεια: 130΄ (με διάλειμμα) 

Εισιτήρια: 

Κανονικό: 18 €, 16 € (Εξώστης) 
Μειωμένο: 14 € (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνω των 65 ετών)
Ανέργων: 12 €
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις 

Πληροφορίες για τις ομαδικές κρατήσεις στα τηλέφωνα 2108673945 και  6982381385 

Parking με 3 ευρώ (πλησίον του θεάτρου, Αμοργού 18) 

Επίσημος δικτυακός τόπος θεάτρου: www.choratheatro.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/choratheatro