Θρίαμβος στα Χρυσά Βατόμουρα για το "Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον" και τον Ντόναλντ Τραμπ

Παραδοσιακά, μια μέρα πριν τα Όσκαρ ανακοινώνονται και τα Χρυσά Βατόμουρα, τα βραβεία για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.Φέτος, ο μεγάλος νικητής ήταν το "Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον" του Ίταν Κοέν που κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερης Σκηνοθεσίας και αυτό του Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Τζον Σ. Ράιλι. 

Με ισάριθμα βραβεία χρεώθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ για την "αθέλητη" και "ηθελημένη" παρουσία του στα "Death of a Nation" του Ντινές Ντ' Σούζα και "Fahrenheit 11/9" του Μάικλ Μουρ. 

Διπλά βραβευμένη και η Μελίσα ΜακΚάρθι που κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Α' Γυναικείου Ρόλου, αλλά συγχωρήθηκε συνολικά για την καριέρα της λόγω του υποψήφιου για Όσκαρ ρόλου της στο "Θα Μπορούσες Ποτέ να Με Συγχωρήσεις;". 

Αναλυτικά τα Χρυσά Βατόμουρα του 2019 Χειρότερη Ταινία: Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον του Ίταν Κοέν
Χειρότερη Ηθοποιός: Μελίσα ΜακΚάρθι για το "The Happytime Murders" και το "Life of the Party"
Χειρότερος Ηθοποιός: Ντόναλντ Τραμπ (ως ο εαυτός του) για το "Death of a Nation" και "Fahrenheit 11/9"
Χειρότερος Β' Γυναικείος Ρόλος: Κελιάν Κόνγουει (ως ο εαυτός της) για το "Fahrenheit 11/9"
Χειρότερος Β' Ανδρικός Ρόλος: Τζον Σ. Ράιλι για το Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον
Χειρότερο Ζευγάρι: Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και η ατελείωτη μικρότητά του στο "Death of a Nation" και "Fahrenheit 11/9"
Χειρότερο Ριμέικ, Rip-Off ή Σίκουελ: Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον του Ίταν Κοέν
Χειρότερος Σκηνοθέτης: Ιταν Κοέν για το Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον
Χειρότερο Σενάριο: Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση του Νίαλ Λέοναρντ Τα αστεία Βατόμουρα Μεταμέλειας πήραν φέτος η Μελίσα ΜακΚάρθι (που από αγαπημένη των Βατόμουρων έγινε αναγνωρισμένη υποψήφια για Όσκαρ για τον έξω-από-την-καρικατούρα ρόλο της στο "Θα Μπορούσες Ποτέ να Με Συγχωρήσεις;", ο Τάιλερ Πέρι (που από πολλαπλά υποψήφιος για Χρυσά Βατόμουρα και νικητής για την παγίδα που ο ίδιος έβαλε στον εαυτό του με το όνομα "Medea", έπαιξε τον Κόλιν Πάουελ στο αγαπημένο των Όσκαρ και των Χρυσών Σφαιρών "Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία"), o Πίτερ Φαρέλι που από νικητής των Βατόμουρων για το "Movie 43" και άλλες ρηχές επιλογές όπως το "Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος 2" έγραψε και σκηνοθέτησε το βαθιά ευαίσθητο "Πράσινο Βιβλίο", το franchise των "Transformers" που από στόχος των Βατόμουρων έγινε πιο αθώο και αξιολάτρευτα τρισδιάστατο με το "Bumblebee" και το Στούντιο Κινουμένων Σχεδίων της Sony* που από το πολλαπλά βραβευμένο "Emoji Movie" είναι παραγωγός του "Spider Man Into the Spider-Verse" που αγάπησε το κοινό και οι κριτικοί.

Πηγή: flix.gr