Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με διεθνή διαγωνισµό η επιλογή διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Κεραυνός, αλλά όχι ακριβώς εν αιθρία, ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισµού ότι θα προχωρήσει σε νέο και µάλιστα διεθνή διαγωνισµό για τη θέση του διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), "µετά την οµόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης ότι καµία από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλογής".

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, "στην τελευταία συνεδρίαση, σε απαρτία, της Επιτροπής, απορρίφθηκαν δώδεκα υποψηφιότητες που είτε δεν πληρούσαν τα ειδικά προσόντα είτε δεν παρουσίασαν τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, και τρεις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν εκπρόθεσµα. Απορρίφθηκε επίσης µία συλλογική υποψηφιότητα, καθώς η πρόσκληση αφορά στην οργανική θέση ∆ιευθυντή, δηλαδή µονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης". 

Ως εκ τούτου, η υπουργός Πολιτισµού Μυρσίνη Ζορµπά ευχαρίστησε τα µέλη της Επιτροπής (τον πρόεδρο Δηµοσθένη Κοκκινίδη και τα µέλη Νικόλαο Χατζηνικολάου, Δηµήτρη Ησαΐα, Γιώργο Κουµεντάκη και Ορέστη Ανδρεαδάκη) "για την υπευθυνότητα, την ανιδιοτέλεια και τον µεθοδικό και αντικειµενικό τρόπο που εργάστηκαν". Και αποφάσισε την κήρυξη διεθνούς διαγωνισµού, επισηµαίνοντας ότι "είναι η πρώτη φορά που η πλήρωση της θέσης διευθυντή σε πολιτιστικό οργανισµό δεν γίνεται µε διορισµό αλλά µε προκήρυξη, κίνηση που αποτελεί ένα βήµα για περισσότερη διαφάνεια και εκσυγχρονισµό στη χώρα µας". 

Και ότι ως εκ τούτου "τα εµπόδια και οι δυσκολίες σ' αυτήν την πορεία επιβεβαιώνουν ότι η κουλτούρα των προκηρύξεων απαιτεί κάποιο διάστηµα προκειµένου να αφοµοιωθεί τόσο από την επιστηµονική και από την καλλιτεχνική κοινότητα όσο και από όλους τους ενδιαφερόµενους". 

Το ζήτηµα είναι βέβαια ότι ένας διεθνής διαγωνισµός είναι µια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, αναρωτιέται λοιπόν κανείς πώς θα λειτουργεί µέχρι τότε το µουσείο και πότε θα µπορέσουν να γίνουν τα πολυπόθητα εγκαίνια. Και επίσης, µια που είναι γνωστό ότι σε αυτήν τη φάση υποψηφιότητα είχαν θέσει και οι δύο κυρίες οι οποίες είχαν θητεύσει στη θέση του διευθυντή του ΕΜΣΤ (η Άννα Καφέτση και η Κατερίνα Κοσκινά), έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι προφανώς και οι δικοί τους φάκελοι εµπίπτουν σε µία από τις περιπτώσεις που έκαναν την Επιτροπή να αποφανθεί ότι καµία από τις υποψηφιότητες δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλογής: ήταν συνεπώς είτε εκπρόθεσµοι, είτε άνευ των απαιτούµενων δικαιολογητικών, είτε -λιγότερο πιθανό- δεν πληρούσαν τα ειδικά προσόντα.

Πηγή: ethnos.gr (Ναταλί Χατζηαντωνίου)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Hollywood made in…Greece!

Είναι Έλληνες και κατέκτησαν το Hollywood. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο και συνηθισμένο, αλλά οι συγκεκριμένοι το κατάφεραν και με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι η Jennifer Aniston, η Nia Vardalos ή η Maria Menounos. Είναι και αυτές, αλλά είναι και οι άλλοι, που μας κάνουν πολύ περήφανους, γιατί είναι δικοί μας, έχουν κάτι από εμάς και μας αρέσει να αισθανόμαστε ότι τα κατάφεραν και πέτυχαν, σε έναν χώρο που δεν χαρίζεται. Το περιοδικό Down Town διαλέγει κάποιους από αυτούς και μας τους παρουσιάζει. Kαι αν κάποιους δεν τους ξέραμε, είναι καιρός, λοιπόν, να τους μάθουμε.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Γιάννης Αποστολάκης: "Με τις γυναίκες είμαι αρκετά ντροπαλός"

Ο ωραίος, νέος και chef Γιάννης Αποστολάκης, δίνει συνέντευξη στο Down Town και στον Αλέξανδρο Πρίφτη. Το "μοντέλο", όπως τον αποκαλούσε ο κριτής Δημήτρης Σκαρμούτσος, του Master Chef μιλάει για την εκπομπή μαγειρικής που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, για τα σχέδιά του, για τηλεόραση, για τη ζωή του πριν το τηλεπαιχνίδι, για έρωτες και για σχέσεις και μας αφήνει με μια αίσθηση σύγχυσης, προβληματισμού και απορίας.