"Ύψωμα 731" στο Θέατρο Πορεία - Προπώληση εισιτηρίων με 12€ έως την πρεμιέρα στις 18 Φεβρουαρίου

Η πολυαναμενόμενη παράσταση "Ύψωμα 731" σε κείμενο και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Πορεία στις 18 Φεβρουαρίου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα και Τρίτη 21:15 

Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήστε τα εισιτήριά σας με έκπτωση 25% έως και την ημέρα της πρεμιέρας! 

Αγορά εισιτηρίων: https://poreiatheatre.com/plays/ypswma-731/?utm_source=Poreia+Theatre&utm_campaign=3c5e812232-EMAIL_CAMPAIGN_2019_02_04_11_04&utm_medium=email&utm_term=0_97e2bfd705-3c5e812232-77817401 
Λίγα λόγια για το έργο 

Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα. Στη μάχη που δόθηκε τα γεγονότα και οι αριθμοί αγγίζουν τη σφαίρα του παράδοξου όσον αφορά τον μικρό αριθμό των Ελλήνων οπλιτών αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισαν μία ιταλική επίθεση μυθικών διαστάσεων. 

Στην παράσταση, με όχημα την αφήγηση των γεγονότων, η μάχη ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων· εκεί όπου νικάει ο παράδοξος τρόπος σκέψης, αυτός  που αντιβαίνει στην κοινή αντίληψη και έρχεται σε σύγκρουση με τις εκάστοτε κρατούσες αντιλήψεις ή την κοινή λογική· εκεί όπου η νίκη του παράδοξου τρόπου σκέψης περιέχει ως κεντρική έννοια την αξία της ελευθερίας, απέναντι σε μια δύναμη, που αρχικά φαντάζει άτρωτη, και που προσπαθεί βίαια να εγκαθιδρύσει στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων ένα πρότυπο κανονικότητας και ομογενοποίησης που τελικά μας απομονώνει από την ίδια τη ζωή. Πληροφορίες που αντλούνται από εφημερίδες και μαρτυρίες της εποχής, καθώς και συνεντεύξεις και απομνημονεύματα ανθρώπων που συμμετείχαν στη μάχη, μεταστοιχειώνονται σε μουσική, κίνηση και λόγο.