Ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του τραγουδιστή που στέλνει στην Εurovision η Γαλλία

Oι ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του Bilal Hassani ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη φετινή Eurovision, έγιναν τόσο ακραίες, ώστε δύο ομάδες LGBTQ έχουν τεθεί σε συναγερμό και καταγράφουν κάθε αναφορά για να υποβάλουν έκθεση.

Στην έκθεση έχουν κατατεθεί καταγγελίες εναντίον ατόμων που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του τραγουδιστή online. 

Οι SOS Homophobie και η Urgence Homophobie συνεργάζονται για να βεβαιωθούν ότι κάθε tweet αναφέρεται. 

Ο Hassani είναι γάλλος τραγουδιστής και εκπρόσωπος της Γαλλίας για τον μουσικό διαγωνισμό του 2019 που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Η νίκη του το Σάββατο στον τελικό που έγινε στη Γαλλία, πυροδότησε ένα νέο κύμα ομοφοβίας εναντίον του που έχει προκαλέσει αίσθηση και μεταδίδεται διεθνώς. 

Σε μια κοινή δήλωση, οι δύο οργανώσεις που ανέλαβαν την υπεράσπισή του έγραψαν: "Μετά από το συγκλονιστικό κύμα μίσους που αντιμετωπίζει ο Bilal Hassani, η SOS Homophobie και η Urgence Homophobie συνεργάζονται για να καταγράψουν κάθε άτομο που έχει προσβάλει ή απειλήσει τον Bilal στα social media". 

"Οι χαρακτηρισμοί εναντίον του είναι απαράδεκτοι και δεν θα μείνουν ατιμώρητοι", αναφέρουν οι οργανώσεις. 

Οι ομάδες λένε ότι μόνο στο Twitter έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερα από 1.500 μηνύματα που επιτίθενται στον τραγουδιστή λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της εμφάνισής του. 

Η δήλωση συνεχίζει: "Όλα αυτά τα tweets θα υποβληθούν σε καταγγελίες, όλα ανεξαιρέτως, δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο. Ο Bilal Hassani είναι ένα παράδειγμα για πολλούς νέους: αξίζει σεβασμό", αναφέρουν και σημειώνουν πως η ομοφοβία και η τρανσοφοβία δεν αποτελούν γνώμη, αλλά έγκλημα. Τον Οκτώβριο, οι ακτιβιστικές ομάδες LGBTQ διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη άνοδο των ομοφοβικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα. 

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από τις ομάδες SOS Homophobia και Inter-LGBT και οι διαμαρτυρίες ζήτησαν να ληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μια από τις προτάσεις τους είναι μια εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα. 

Το τραγούδι Roi με το οποίο ο Bilal Hassani θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη Eurovision: Ο Bilal Hassani, γεννημένος το 1999 στο Παρίσι, είναι Μαροκινής καταγωγής, και έγινε γνωστός μέσω των βίντεο και της μουσικής του στο κανάλι του YouTube, πριν συμμετάσχει στο Destination Eurovision. Ο Bilal άρχισε να τραγουδάει στην ηλικία των πέντε ετών και το 2015 συμμετείχε στη δεύτερη σεζόν του The Voice Kids. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Bilal επιβεβαιώθηκε μεταξύ των δεκαοκτώ υποψηφίων για τον Destination Eurovision, τον διαγωνισμό που θα επέλεγε τη φετινή συμμετοχή της Γαλλίας.Πηγή: lifo.gr