Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MasterChef - Η πρεμιέρα και το νέο πρόσωπο στο reality μαγειρικής

Το MasterChef, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, επιστρέφει στο Star με τον 3ο κύκλο, για να αναδείξει τον επόμενο Έλληνα MasterChef!



Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 21:00 και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. 

Αυτή τη χρονιά οι τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δεν ζητούν την τελειότητα, την απαιτούν! Το πάθος, το ταλέντο, η φαντασία, δεν αρκούν! Οι κριτές θέλουν να δουν στις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων πρωτοτυπία, τεχνική, ξάφνιασμα γεύσεων, πιάτα φροντισμένα με αγάπη, δουλειά, υπομονή. Και κυρίως θέλουν να τους αφήσουν απλώς... με το στόμα ανοιχτό! 

Ο διαγωνιζόμενος, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του, θα είναι εκείνος, που θα αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο του MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ! 

Και αυτή τη σεζόν, ιδιαίτερο ρόλο στο MasterChef 3 θα έχει ο Γιάννης Αποστολάκης. 

Reward Day

Μετά την ομαδική δοκιμασία του MasterChef, τα μέλη της νικήτριας ομάδας επιβραβεύονται με μια εξόρμηση σε ξεχωριστούς χώρους εστίασης παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη. 

O Γιάννης, ως chef αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας που επισκέπτεται μαζί με τους νικητές της ομαδικής δοκιμασίας, ιδιαίτερους χώρους εστίασης και κρυμμένα μέρη γαστριμαργικού ενδιαφέροντος (bar restaurants, high-end εστιατόρια, σύγχρονες καντίνες, μεζεδοπωλεία ή παραδοσιακές ταβέρνες). 

Μέσω αυτής τα διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μια μέρα χαλάρωσης καθώς βγαίνουν έξω από το στενό πλαίσιο του διαγωνισμού, γνωρίζουν chef, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν τη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό. 

Ο παλιός γνώριμος, Γιάννης Αποστολάκης, τους εξασφαλίζει πρόσβαση στις κουζίνες, τους φέρνει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τους head chef και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της παρέας, όντας ταυτόχρονα ο ειδήμων ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef. 

Food and Beverage Manager στο MasterChef 3, ο άνθρωπος, που θα δημιουργεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Χάρης Αντωνόπουλος. 

Ο Χάρης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρός κατάλαβε ότι του αρέσει να ευχαριστεί την οικογένεια και τους φίλους του, μαγειρεύοντας. 

Τελείωσε τη σχολή Swiss Alpine Centre με εκπαίδευση στο Freiburg της Γερμανίας και εργάστηκε στο εστιατόριο Vedema στη Σαντορίνη δίπλα σε καταξιωμένους Executive Chefs με κλασσική παιδεία. 

Στα 20 του μετακομίζει στο Εδιμβούργο και πλέον ως Chef de Partie στο εστιατόριο Creelers, προορισμό για ψαροφαγία στην βόρεια Αγγλία, όπου εξειδικεύεται στα θαλασσινά του Ατλαντικού και όχι μόνο. 

Ως ανήσυχο πνεύμα, τολμά και σε ηλικία 24 ετών ξεκινά το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα, ανοίγοντας το δικό του εστιατόριο, το Santorini, με ελληνικούς μεζέδες, το οποίο κράτησε για τα επόμενα 5 χρόνια. 

Η πορεία του συνεχίζεται νοτιότερα, στο Λονδίνο, σε μια από τις πιο σκληρές κουζίνες της πόλης, αυτή του θρυλικού Lindsay House βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin, με Chef Patron τον Richard Corrigan και "nose-to-tail eating" φιλοσοφία στα μενού του. 

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα τον βρίσκουμε στην ομάδα του "Matsuhisa Athens" με υψηλού επιπέδου fusion κουζίνα, δουλεύοντας συχνά με τον ίδιο τον Nobu san. 

Ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι-αποκάλυψη στην Ιαπωνία το 2011, πηγαίνει στο Παρίσι, για να εργαστεί στο εμβληματικό L' Atelier De Joël Robuchon στο St.Germain, βελτιώνοντας τις ικανότητές του στη διοίκηση και στην εκπαίδευση νέων μαγείρων, σε ένα διάστερο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας. 

Ακολούθησε το "New Hotel" ένα πρωτοποριακού design ξενοδοχείο στην Αθήνα με market style comfort food. 

Στο "All Senses Gastronomy" εργάστηκε με τους Δανούς Ronnie Emborg (El Bulli) και Trine Frausing παρουσιάζοντας μια μοναδική οπτικοακουστική γαστρονομική εμπειρία στην Ελλάδα. 

Όπως ο ίδιος δηλώνει, μαγειρεύει πάντα από καρδιάς, με έμπνευση τα ταξίδια του, αποσκοπώντας στην ευφορία των καλεσμένων του, στο δικό του πλέον εστιατόριο, το "Franzesca Bistro", στην Αγία Παρασκευή. 



Κατά τη διάρκεια των οντισιόν, οι Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είδαν, γεύθηκαν, απογοητεύθηκαν αλλά και γοητεύθηκαν! 

Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο "αδύναμοι" αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες. 

Ποιος θα "κάψει" έναν – έναν τους αντιπάλους του; 

Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος; 

Ποιος θα γευθεί τη νίκη; 

Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef; 

Έμπνευση, ανταγωνισμός, δημιουργία, ένταση, αγωνία, συγκίνηση! 

Το MasterChef 3 κάνει πρεμιέρα στο Star!

Πηγή: peoplegreece.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Κάν’ το όπως ο Άκης": Ποιες συνταγές θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

Η εκπομπή "Κάν' το όπως ο Άκης" δίνει απολαυστικό καθημερινό ραντεβού με τους τηλεθεατές του Mega. Κάθε μέρα στις 16.40, ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει λαχταριστές συνταγές, νόστιμα πιάτα και πρωτότυπες δημιουργίες. Ο Άκης μαγειρεύει σε κάθε επεισόδιο μία συνταγή, προτείνοντας εύκολα και οικονομικά πιάτα με απλά υλικά, και δίνει χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την παρασκευή τους.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

10 ταινίες που ξυπνάνε τον ταξιδιώτη μέσα μας

Μια ταινία μπορεί να κάνει τον θεατή να ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της ιστορίας της παρέα με τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις. Υπάρχουν ορισμένες ταινίες όμως, που κυριολεκτικά ξυπνάνε μέσα μας τον ταξιδιώτη (π.χ. υπάρχει περίπτωση να δει κανείς το Mama Mia και να μη θέλει να βρεθεί αυτομάτως σε ένα ελληνικό νησί;) Ας δούμε μερικές από αυτές.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Hollywood made in…Greece!

Είναι Έλληνες και κατέκτησαν το Hollywood. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο και συνηθισμένο, αλλά οι συγκεκριμένοι το κατάφεραν και με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι η Jennifer Aniston, η Nia Vardalos ή η Maria Menounos. Είναι και αυτές, αλλά είναι και οι άλλοι, που μας κάνουν πολύ περήφανους, γιατί είναι δικοί μας, έχουν κάτι από εμάς και μας αρέσει να αισθανόμαστε ότι τα κατάφεραν και πέτυχαν, σε έναν χώρο που δεν χαρίζεται. Το περιοδικό Down Town διαλέγει κάποιους από αυτούς και μας τους παρουσιάζει. Kαι αν κάποιους δεν τους ξέραμε, είναι καιρός, λοιπόν, να τους μάθουμε.