Ο "Γυάλινος Κόσμος" επιστρέφει στο Κεφαλληνίας

Η Μπέττυ Αρβανίτη στην πρώτη της συνάντηση επί σκηνής με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζει τον "Γυάλινο κόσμο", του Τεννεσί Ουίλιαμς.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Μπέττυ Αρβανίτη, ο Χάρης Φραγκούλης, η Eλίνα Ρίζου κι ο Έκτορας Λιάτσος. 

Το έργο γράφτηκε το 1944 και παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο θέατρο Civic στο Σικάγο.  Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός συγγραφέας σε πολλά από τα έργα του ενσωματώνει στοιχεία της δικής του προσωπικής ζωής κι εκείνης των παιδικών του χρόνων με την οικογένειά του. Ο "Γυάλινος κόσμος" θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό του. 

"Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει εκτενώς αυτή ακριβώς τη διαδικασία, της ανάσυρσης που σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογό του. Ο παρών χρόνος, ένας συγκεκριμένος χρόνος του παρελθόντος που επιστρέφουν τα πρόσωπα του έργου για να ξαναντιμετωπίσουν το τραύμα τους, και ένα ακόμα βαθύτερο - ευτυχέστερο - παρελθόν στο οποίο ανατρέχουν ως καταφύγιο. Μ' αυτή τη δομή και με πολύ καινοτόμες - ακόμα - σκηνικές επιλογές ο Ουίλιαμς δημιουργεί ένα εντελέστατο δράμα για την ύπαρξη και την ίδια τη λειτουργία του θεάτρου. Ένας κατασκευασμένος ρεαλισμός, μουσικής δομής που επιχειρεί να συνομιλήσει με τις απαρχές της θεατρικής πράξης" σημειώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. 

Παίζουν: 

Μπέττυ Αρβανίτη - Αμάντα Γουίνγκφιλντ,
Χάρης Φραγκούλης - Τομ Γουίνγκφιλντ
Eλίνα Ρίζου - Λώρα Γουίνγκφιλντ
Έκτορας Λιάτσος - Τζιμ Ο' Κόννορ 

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος 
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου 
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη 
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου 
Συνεργάτης στη δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου 
Βοηθός Σκηνοθετη: Γκέλυ Καλαμπάκα 

Φωτογραφίες: Eλίνα Γιουνανλή 

Η παράσταση είχε διακοπεί για λίγες ημέρες λόγω ενός προβλήματος υγείας της κ. Μπέττυς Αρβανίτη και από 16 Ιανουαρίου συνεχίζεται. 

Πηγή: tospirto.net