Το Λούβρο έκανε ρεκόρ και λέει ευχαριστώ στους Beyoncé και Jay-Z για το βίντεο που γύρισαν στο μουσείο

Μπορούν οι Beyoncé και Jay-Z να προκαλέσουν κύμα επισκέψεων στο Λούβρο; Σύμφωνα με το μουσείο, που φέτος έκανε ρεκόρ επισκεπτών, η απάντηση είναι "ναι".
Αν και το βίντεο του τραγουδιού "Apes**t" είχε ενθουσιάσει εκατομμύρια φανς του ζευγαριού, είχε προκαλέσει και αρκετές αντιδράσεις σχετικά με το κόνσεπτ και τη χρήση έργων των μεγάλων δασκάλων της τέχνης για το σκοπό αυτό. 

Ωστόσο το μουσείο ισχυρίζεται πως το μουσικό βίντεο κλιπ στο Λούβρο βοήθησε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του, στο ρεκόρ των 10,2 εκατομμυρίων το 2018, τον μεγαλύτερο αριθμό για οποιοδήποτε μουσείο στην ιστορία. 

Αυτή η ανάκαμψη στην επισκεψιμότητα, μετά τη μείωση που καταγράφηκε στον απόηχο των τζιχαντιστικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα με τους 130 νεκρούς τον Νοέμβριο του 2015, συνέβαλε επίσης προκειμένου το μουσείο να πετύχει μια άνοδο 25% στον αριθμό των επισκεπτών το 2018. 

Το Λούβρο σε μια ανακοίνωση σημειώνει την ικανοποίησή του απέναντι στην ανταπόκριση που είχε το βίντεο κλιπ όπου το διάσημο ζευγάρι τραγουδάει μπροστά από τη Μόνα Λίζα, την Αφροδίτη της Μήλου και άλλα περίφημα έργα τέχνης. 

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 150 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. 

"Είναι καλό που βλέπουμε ότι αυτοί οι Αμερικανοί καλλιτέχνες, δημιουργοί του σήμερα, ενδιαφέρονται για ένα μουσείο αρχαιολογίας και αρχαίας τέχνης", σημείωσε στο Reuters ο διευθυντής του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ. 

Τα τρία τέταρτα των επισκεπτών του Λούβρου είναι ξένοι, με 1,5 εκατομμύριο Αμερικανούς και 1 εκατομμύριο Κινέζους τουρίστες.

Πηγή: lifo.gr