Τα sneakers της Έμμα Τόμσον στο Παλάτι και το αστείο που έκανε τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ να κοκκινίσει

Με τον τίτλο τιμής της Dame από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τιμήθηκε η πολυβραβευμένη ηθοποιός Έμμα Τόμσον για την προσφορά της στο χώρο των τεχνών.
Η ηθοποιός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της Έβδομης Τέχνης της Βρετανίας (και όχι μόνο) με καριέρα που ξεπερνά τα 30 χρόνια. 

Σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στ' Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η διάσημη ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός τιμήθηκε με τον τίτλο της Dame έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της σύζυγο Γκρεγκ Βάιζ και τα παιδιά τους, Γκέα 18 ετών και Τιντιέμπουα Αγκάμπα Βάιζ, τον οποίο υιοθέτησαν το 2003 από τη Ρουάντα όταν ήταν 14 ετών. Η Έμμα Τόμσον έφτασε στο παλάτι φορώντας αθλητικά παπούτσια και κοστούμι και κατά τη διάρκεια της απονομής του τίτλου αστειεύτηκε τρυφερά με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ. "Θα μπορούσα να σου δώσω ένα φιλάκι ε;" είπε στον Πρίγκιπα κάνοντάς τον να κοκκινίζει και να απαντά "Όχι, μην το κάνεις!". Φυσικά η Έμμα Τόμσον δεν αψήφησε το βασιλικό πρωτόκολλο ωστόσο, όπως εξήγησε αργότερα, "Ήταν αστείο, τον ξέρω από μικρό παιδί και γι' αυτό ανταλλάξαμε πονηρά χαμόγελα". Η αγαπημένη ηθοποιός πλέον ανήκει στο πάνθεον των συναδέλφων γυναικών ηθοποιών που έχουν λάβει τον τίτλο τιμής της Dame από το παλάτι, Έλεν Μίρεν, Τζούντι Ντεντς και Τζούλι Γουόλτερς. Γνωστή και για τις ακτιβιστικές της δραστηριότητες, η ηθοποιός σχολίασε "Είμαι πολύ ανοιχτή στις πολιτικές μου απόψεις, ελπίζω με τη βράβευσή μου να καταφέρω να τραβήξω την προσοχή στους λεγόμενους holiday hungers, στα 3 εκατ. παιδιών δηλαδή που πεινάνε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών στη Βρετανία". Στην ίδια τελετή βραβεύτηκε και η Σάρα Γκόρντι, πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Ντάουν που τιμάται από το Παλάτι. "Δούλεψα πολύ σκληρά. Θέλω να πιστεύω πως εμπνέω και άλλους να πιστέψουν στον εαυτό τους, ειδικά εκείνοι με σύνδρομο Ντάουν" δήλωσε η ηθοποιός που εμφανίστηκε στις σειρές Call the Midwife και Upstairs Downstairs.

Πηγή: lifo.gr