Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η "Mrs. America"

Βρισκόμαστε στην αναγέννηση της τηλεόρασης με ολοένα και περισσότερους σπουδαίους ηθοποιούς να πρωταγωνιστούν σε κάποια τηλεοπτική σειρά.Στη λίστα αυτή προστίθεται τώρα και η Κέιτ Μπλάνσετ, μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά του FX με τίτλο "Mrs. America" και πρόκειται για την πραγματική ιστορία για την επικύρωση της τροπολογία του νόμου για τα ίσα δικαιώματα στην Αμερική την δεκαετία του '70. 

Η Μπλάνσετ, αν και δεν είναι τελείως άγνωστη με τους τηλεοπτικούς ρόλους, θα παίξει τον ρόλο της δικηγόρου του Συνταγματικού Δικαίου, ακτιβίστριας και πολιτικά προσκείμενης στους Συντηρητικούς, Φίλις Σκάφλι. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της σειράς "πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός κινήματος για την τροπολογία του νόμου για τα ίσα δικαιώματα, και την απροσδόκητη αντίδραση μιας συντηρητικής γυναίκας, της Φίλις Σκάλφι. Από τα μάτια των γυναικών της εποχής εκείνης – τόσο της Σκάλφι όσο και τις φεμινίστριες του δεύτερου κύματος όπως η Γκλόρια Στέινεμ, Μπέτι Φρίνταν, Σίρλεϊ Κρίσολμ, Μπέλα Αμπζουγκ και Τζιλ Ρούκελχαουζ – η σειρά διερευνά πως ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες στους πολιτικούς πολέμους που δόθηκαν την δεκαετία του ’70, βοήθησε να δημιουργηθεί το κίνημα Ηθική Πλειοψηφία (Moral Majority) το οποίο άλλαξε για πάντα το πολιτικό στερέωμα". 

Το σενάριο το γράφει ο Νταβί Γουάλερ, γνωστός για το "Mad Men", ο οποίος θα έχει και τα καθήκοντα showrunner, ενώ την παραγωγή θα την αναλάβει η Στέισι Σερ, γνωστή για την δουλειά της στο "Django Unchained" και "Erin Brockovich". H ίδια η Μπλάνσετ δήλωσε πως "νιώθω αρκετά τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστώ με τους Νταβί, Στέισι και Κόκο, κάτω από την προστασία του καναλιού FX. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που για το υλικό αυτό, καθώς δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να μελετήσουμε τις πτυχές της πρόσφατης ιστορίας, η οποία δεν θα μπορούσε να ήταν πιο επίκαιρη στις μέρες μας". 

Η σειρά "Mrs. America" θα ξεκινήσει τα γυρίσματα μέσα στο 2019.

Πηγή: flix.gr (Χρήστος Μπακατσέλος)