Πόσα χρήματα βγάζει η J.K. Rowling το λεπτό

Η J.K. Rowling έγραψε το Harry Potter πολλά χρόνια πριν, όσο προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα ως single μαμά. Αλλά το δευτερόλεπτο που το "The Philosopher's Stone" κυκλοφόρησε στις 26 Ιουνίου του 1997, ο κόσμος αγάπησε αμέσως "Το Αγόρι που Έζησε".

Τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει 450 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ οι ταινίες έφεραν εισόδημα ύψους 5,6 δισ. λιρών. Με βάση αυτά, δεν αποτελεί έκπληξη πως το net worth της J.K. Rowling υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 480 εκ. λίρες, σύμφωνα με το Forbes. 

Το online βιβλιοπωλείο Wordery ανέλυσε το εισόδημά της, αποκαλύπτοντας πως κερδίζει περίπου 6,190,042 λίρες τον μήνα, δηλαδή 203,508 λίρες τη μέρα, 8,480 την ώρα. Αυτό σημαίνει 142 λίρες το λεπτό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο αριθμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν δεν έκανε δωρεά 110 εκ. σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσα σε αυτά τα χρόνια. 

Έτσι, λοιπόν, βρίσκεται και στη τρίτη θέση στη λίστα του Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους celebrities στον κόσμο. Η Beyonce έρχεται δεύτερη και ο Sean Combs βρίσκεται στη κορυφή της λίστας.

Πηγή: jenny.gr