Άκης Πετρετζίκης: "Έχω χρόνο για όλα όσα αγαπάω. Κι αν δεν έχω, κάνω τα πάντα για να βρω"


Ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε στο περιοδικό Plan Be και τον δημοσιογράφο Θεόδουλο Παπαβασιλείου για το φορτωμένο πρόγραμμα της περιόδου αυτής, το χρόνο που μένει γι’ αυτόν και για τους φίλους του, αλλά και για την κριτική που του ασκείται κατά καιρούς.

 – Αν κρίνω από τα “μέτωπα” που έχεις ανοιχτά αυτήν την περίοδο, φαντάζομαι το θέμα της πίεσης και του συνεχούς τρεξίματος είναι σταθερά στην καθημερινότητά σου. Ή μάλλον είναι η καθημερινότητά σου. Ποια projects τρέχουν παράλληλα τώρα που μιλάμε;
Θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως, κι εύχομαι να μην ξεχάσω κάτι… Έχουμε τα γυρίσματα του Bake Off Greece και του Kitchen Lab – τις δύο εκπομπές του ALPHA. Επίσης, έχω στα σκαριά το νέο μου βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει γύρω στον Δεκέμβρη: ένα απίστευτο βιβλίο, γεμάτο μαμαδίστικες συνταγές, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα μιλήσει στις καρδιές του κόσμου, καθώς θα τους ξυπνήσει μοναδικές αναμνήσεις, συνδεδεμένες με τις γεύσεις της ζωής τους. Τέλος, έχουμε ένα ακόμα κατάστημα Kitchen Lab Café, το οποίο θα βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας.
Φυσικά, μαζί με αυτά τρέχουν και όλα τα υπόλοιπα… Καταστήματα, εκπομπές στο YouTube, το περιοδικό μου, το e-shop και το site μου… Μη με ρωτήσεις πώς τα καταφέρνω. Η απάντηση είναι μία: έχω μια φοβερή ομάδα, η οποία στηρίζει τα όνειρά μου και με βοηθάει να τα κάνω πραγματικότητα!

– Υπάρχει κάτι από αυτά που απολαμβάνεις, αγαπάς, περισσότερο από τα άλλα;
Κάθε ένα έχει τα δικά του θετικά. Τα αγαπάω όλα, αλλά με διαφορετικό τρόπο το καθένα.

– Χρόνο για τον Άκη, για τους φίλους του Άκη, έχεις;
Χωρίς φίλους, η ζωή μου θα ήταν άδεια. Σαφώς και έχω χρόνο! Έχω χρόνο για όλα όσα αγαπάω. Κι αν δεν έχω, κάνω τα πάντα για να βρω.

– Εξακολουθείς να αποφεύγεις να μαγειρέψεις για φίλους, φοβούμενος την κριτική τους;
Όχι! Γιατί πλέον έχω γίνει πολύ καλός και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους αρέσει αυτό που θα φτιάξω! (γέλια)

– Την κριτική του κόσμου, όλων αυτών που σε παρακολουθούν και σε στηρίζουν, τη φοβάσαι;
Θα σου πω κάτι και ξέρω ότι θα γίνω γραφικός. Η κριτική –ακόμα και η κακή– είναι προς όφελός μου. Γιατί με βοηθάει να γίνω καλύτερος. Σαφώς, λοιπόν, και δεν τη φοβάμαι. Αν τη φοβόμουν, θα μαγείρευα μόνο στο σπίτι μου και θα κρατούσα τις συνταγές κλειδωμένες στο ντουλάπι μου.

ΠΗΓΗ: planbemag.gr