Ο Άκης Κουμπής μας παρουσιάζει την παράσταση "Ώρα να φεύγω"


Ο Άκης Κουμπής γράφει και σκηνοθετεί "μια αδιέξοδη περιπέτεια, στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο φόβος των ανθρώπων να αντικρίσουν την πραγματικότητα, σπάζοντας τα δεσμά με το αρρωστημένο παρελθόν". Ένα έργο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το οποίο μας προτείνει τη φετινή σεζόν ο Τεχνοχώρος "Εργοτάξιον".

Αυτό είναι το πρώτο Θεατρικό έργο που γράφεις;

Όχι. Είναι όμως το πρώτο που παρουσιάζω!

Τι πραγματεύεται το Ώρα να φεύγω;

Αρχικά να αναφέρω ότι το έργο είναι εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία. Συγκεκριμένα το τέλος του έργου δίνεται στον θεατή έτσι ακριβώς όπως συνέβη και στη πραγματικότητα. Είναι μια ιστορία η οποία πραγματεύεται με σχετικά ανάλαφρο τρόπο το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα παιδικά βιώματα ενός ανθρώπου στις μετέπειτα διαπροσωπικές του σχέσεις με έμφαση στο ερωτικό κομμάτι. Ένα ερωτικό αδιέξοδο με μόνο εμπόδιο το παρελθόν.

Ποια είναι η σχέση σου με τους συνεργάτες σου;

Ευτυχώς, άψογη! Είμαστε φίλοι. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές οπότε η σχέση μας είναι δοκιμασμένη. Πιστεύουμε, στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο. Υπάρχει χημεία και όρεξη για δημιουργία.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή στην παράσταση;

Η τελευταία σκηνή του έργου. Τα τελευταία λόγια της Άννας, του Πάνου και του Αφηγητή.

Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος την παράσταση;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες. Κι αν αυτό δε συμβεί, σίγουρα έχει δίπλα του κάποιον από αυτούς! Είναι ένα κοινωνικό δράμα με αρκετά στοιχεία κωμωδίας. Οπότε υπάρχει προβληματισμός, συγκίνηση και γέλιο! Τέλος θα δει ωραίες ερμηνείες και μια ιδιαίτερη σκηνοθεσία!


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.