Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέτρος Κωστόπουλος - Η σκληρή κριτική στην τηλεοπτική πραγματικότητα, το Instagram και η αποκάλυψη για το bullying στην κόρη του

Μετά από καιρό, ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε για όλα! Τι λέει για το νέο Next Top Model, τις πλαστικές της Ιωάννας Μπέλλα, τα duckface και τη "ζωάρα" στο Instagram; Γιατί θεωρεί τα πρόσφατα καλλιστεία... κωμωδία;


Ο πολυσυζητημένος άνδρας των media, έχοντας πάρει απόσταση πλέον από την αμιγώς τηλεοπτική πραγματικότητα, μίλησε στη Φαίη Σκορδά, το πρωί της Τρίτης, καλεσμένος στο "Πρωινό". 

Η σχέση του με τον χρόνο: 

"Το θέμα είναι τι feeling έχεις ή τι εμπειρίες... Το "μοντέρνο" δεν πάει απαραίτητα με νέο άνθρωπο ντε και καλά, αλλά με μοντέρνο μυαλό. Είναι κάτι το οποίο ή κυνηγάς ή δεν κυνηγάς να σου συμβεί έτσι. Εγώ πιστεύω ότι έχω ένα χαλασμένο τσιπ στο κεφάλι μου. Τα πράγματα που μου αρέσουν προσωπικά δεν είναι "της ηλικίας μου". Δηλαδή η μουσική που μου αρέσει... Όταν μου αρέσει rnb ή hip hop λέω μέσα μου "μήπως είσαι χαζός;". Δηλαδή αυτό που αρέσει στον γιο μου, 11 χρονών, αρέσει και σε εμένα; Δεν ξέρω αν είναι ο τρόπος ζωής μου. Μου αρέσουν τα πράγματα έτσι. Πιστεύω ότι έχω ένα χαλασμένο τσιπ και δεν προσαρμόζομαι στην πραγματικότητα της ηλικίας μου. Υπάρχει αυτό που λένε "κοινή λογική" και αυτό είναι δύσκολο πράγμα να υπάρξει. Τα πράγματα είναι "1+1=2". Αν στην Ελλάδα έχεις κοινή λογική πρέπει να είσαι ένας δυστυχής άνθρωπος γιατί έχεις να ντιλάρεις με ανθρώπους που δεν έχουν καμία...".

Οι συζητήσεις για τηλεόραση και οι αρνητικές ενέργειες:

"Μπορεί στο δεύτερο εξάμηνο να συμβεί και αυτό. Υπάρχει μια κουβέντα. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Έχω αρχίσει να πιστεύω στη γκαντεμιά και την κακογλωσσιά. Το "μάτι" το πιστεύω πολύ. Το έχω δει εγώ! Όσο και αν ακουστεί γελοίο -μπορεί να είμαι και γελοίος, με συγχωρείτε- έχω δει άνθρωπο που με κοιτάζει, να βλέπω τα ηλεκτρικά κύματα στον αέρα και μετά από λίγο να ξερνάω απ' έξω. (...) Πιστεύω ότι υπάρχουν ενέργειες που κάποιοι άνθρωποι μπορούν να περάσουν και να φθάσουν σε εσένα, θετικές ή αρνητικές ενέργειες. Κάθε άνθρωπος εκπέμπει ενέργεια. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε μάτι... Στα λέω όλα αυτά γιατί ήταν τρεις φορές κλεισμένο κάτι να συμβεί και τη μία είπε "δεν μου αρέσει η φάτσα αυτού", την άλλη μου είπαν ότι δεν γίνεται εκείνη τη χρονική στιγμή... Άλλωστε η τηλεόραση έχει κάνει μια επιλογή συνολικά. Αν εξαιρέσουμε 3-4 άτομα που τα ξέρουμε χρόνια, έχουμε είσοδο πολλών νέων ανθρώπων. Ενώ κάποιες σταθερές αξίες θα λέγαμε πως δεν υπάρχουν στην τηλεόραση".

Η σχέση του με το Instagram: 

"Ζούμε στην Ελλάδα σε μια κατάσταση που βλέπω στο Instagram, το οποίο μου αρέσει πολύ αλλά κάποιες φορές ήθελα να το κλείσω. Βλέπεις μια αναζήτηση διασημότητας, να γίνουμε ντε και καλά γνωστοί, όπου και να πάμε. Θέλουν να γίνουν γνωστοί, πηγαίνοντας σε ένα ξεφτιλοshow ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς να έχουμε τίποτα σαν προσόν! Και εννοώ να μην έχεις κανένα προσόν για το συγκεκριμένο. Αν είμαι καλός μάγειρας δεν σημαίνει ότι είμαι και καλός παρουσιαστής. Είμαστε σε μια φάση που τη βλέπεις από το instagram μέχρι την τηλεόραση. (...) Εδώ πέρα βλέπεις ίσα με 3 χιλιάδες να κάνουν τις fashion bloggers ντυμένες καρκάτσουλα. Ποζάρουν με το στιλ τους, με τα χείλια σαν πάπιες...". 

Η κριτική στο Next Top Model: 

"Έχω δει δεκάλεπτα... Επειδή έχω κάνει κριτική επιτροπή 2-3 φορές στη ζωή μου, σε άλλες χρονικές φάσεις μπορούσες να έχεις μια μικρή αιχμηρότητα σε κάποιες παρεμβάσεις. Ακούω σχόλια σε ανθρώπους που είναι πληγωμένοι σε αυτή τη χώρα, σε μια χώρα που πιο πολύ χρειάζεσαι θάρρος παρά σφαλιάρα. Λέγονται φράσεις πολύ βαριές. "Η άλλη μισή που είσαι;" για παράδειγμα. Το άκουσα αυτό στο Next Top Model. Ή δεν μιλάς έτσι σε μια κοπέλα της έχεις διαλέξει, που έγινε θέμα με την Ιωάννα Μπέλλα με τα χείλη και τα στήθη...". 

Η άποψη για τα καλλιστεία: 

"Τώρα πλέον ο θεσμός της Star Hellas δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ξεκίνησε ο ΑΝΤ1 το 1990 και είχε ένα γκλάμουρ για πάρα πολλά χρόνια. Όταν επανέλθουν τα πράγματα, θα επανέλθει και αυτό. Αυτό που είδαμε ήταν μία κωμωδία. Είναι σε πιο "μπάσο" λέβελ, πιο χαμηλό. Τα πράγματα επαναλαμβάνονται σαν κωμωδία ή σαν τραγωδία, όπως είπε κάποιος φιλόσοφος κάποτε. Τα ίδια δεν επαναλαμβάνονται, το ίδιο πράγμα δεν ξαναγίνεται ποτέ. Έπαψε να έχει εκείνο το γκλάμουρ το οποίο είχε". 

Το σχόλιο για τον Καπουτζίδη και το bullying: 

"Μόνο οι γονείς έχουν ευθύνη. Τα παιδιά είναι άγρια. Το bullying παλιά δεν υπήρχε με αυτή τη μορφή, αλλά η κοινωνία έχει γίνει πάρα πολύ επιθετική. Αυτή τη στιγμή ο ένας τρώει τον διπλανό του επειδή πήρε ένα μηχανάκι, ο φθόνος έχει φτάσει στην κορυφή ακόμα και ο ένας έχει ένα τριανταφυλλάκι παραπάνω από τον άλλο. Και το bullying παρουσιάζει μια έξαρση. Και παλιά υπήρχε αλλά ήταν όλα σε πιο καθαρή μορφή. Το έχω ζήσει και συμφωνώ απόλυτα με τον Καπουτζίδη. Η μεγάλη μου κόρη, η Αμαλία, υφίστατο στο σχολείο την επίθεση ενός κοριτσιού που ήταν -για να το πούμε σωστά και politically correct- λίγο πιο μεγάλο σε όγκο, πιο δυνατό κλπ. Την έσπρωχνε, της έπαιρνε τα μολύβια, πέταγε το μπουφάν και το παιδί γύριζε σπίτι και έκλαιγε. Πήγαμε στον καθηγητή και του είπαμε "αντιμετωπίστε το φαινόμενο". Φωνάζει τους γονείς, τους μιλάει. Μετά από ένα μήνα πάλι τα ίδια. Του λέμε αν θα κάνει αυτά που πρέπει και μου λέει να μην το αναλάβω εγώ, να μην πάρω τηλέφωνο και όντως δεν πήρα. Περίμενα το σχολείο να το τελειώνει. Την τρίτη φορά που συνέβη πήρα τον μπαμπά και του είπα "έρχομαι να σε βρω όπως είμαι" και κάποια άλλα πάρα πολύ κοσμητικά επίθετα. Από εκείνη τη στιγμή τελείωσε. Ο γονιός δεν ήθελε να καταλάβει πως το παιδί του κάνει bullying, ότι δεν ήταν καλό παιδί. Το φορτώνει ενάντια σε άλλα παιδιά, βγάζει το δικό του πρόβλημα επειδή ένα παιδί που το κάνει αυτό υφίσταται "βιασμό" το ίδιο σπίτι του. Είναι 100% θέμα γονιών. Άρα συμφωνώ με τον Καπουτζίδη. Το αντιμετώπισα και με τον πιτσιρικά, αλλά του είπα "ρίξ' του μια μπουνιά να τελειώνουμε". Πήγαμε μία, πήγαμε δύο, έφαγε και ο άλλος μια μπουνιά και σταμάτησε. Το κορίτσι ήταν αλλιώς, το αγόρι θέλει να κερδίσει λίγο τον χώρο και τον σεβασμό".

Πηγή: yupiii.gr (Κωνσταντίνος Αντωνάτος)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Η Δήμητρα Σταθοπούλου μας προσκαλεί σ’ ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι

Μια πολύ ζεστή και όμορφη φωνή, που μετράει ήδη στο μουσικό βιογραφικό της πολλές και σημαντικές συνεργασίες. Με προσεχτικά βήματα και επιλογές που την πάνε κάθε φορά κι ένα βήμα παραπέρα, η Δήμητρα Σταθοπούλου αγαπά να μαθαίνει, να ακούει, να ερμηνεύει, να ζει. Αγαπά και σέβεται τη μουσική. Τη συναντήσαμε με αφορμή το κινηματογραφικό ταξίδι που ετοιμάζει με τον Μίμη Πλέσσα στο Ρυθμός Stage και μιλήσαμε για τους μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές, για την πορεία της και τις προσδοκίες που έχει από τη μουσική του σήμερα…

"ΡΟΥΑ ΜΑΤ": Η νέα, καθημερινή ερωτική σειρά έρχεται στον ΑΝΤ1

Ο έρωτας είναι σαν μια παρτίδα σκάκι. Θέλει σκέψη, στρατηγική και στο τέλος…νικητής είναι μόνο ένας! Στη νέα, συναρπαστική καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε δύο γυναίκες και έναν άντρα θα πλαισιωθεί από ανταγωνισμό, ζήλια και πάθος και θα τους φτάσει στα άκρα.

Κατερίνα Λιόλιου: Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα του πρώτου της video clip

Την Κατερίνα Λιόλιου τη γνωρίσαμε μέσα απ΄το "Voice". Εκεί είδαμε τον τέλειο  συνδυασμό  πολύ καλής φωνής και  πολύ καλής εμφάνισης. Στο πρώτο της video clip  ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Τσαουσόπουλος φρόντισε ώστε και η εικόνα του "everything about you", της μεγάλης αυτής ραδιοφωνικής επιτυχίας, να είναι μοναδική! Η Κατερίνα μαγνητίζει το φακό, σε ένα σενάριο που θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο "hangover".