Ο Λούκα Γκουαντανίνο ξέρει ακριβώς πώς θα είναι ο Έλιο και ο Όλιβερ, στο σίκουελ του "Call Me by Your Name"

Το "Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου" του Λούκα Γκουαντανίνο, μπορεί να συγκίνησε βαθιά με το φινάλε του, αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, τουλάχιστον όχι για τον δημιουργό του, Λούκα Γκουαντανίνο, που συνεχίζει, με κάθε ευκαιρία, να υπόσχεται τουλάχιστον μία, αν όχι και δύο συνέχειες της ταινίας.

Παρότι ο Αντρέ Ασιμάν δίνει ο ίδιος, στο βιβλίο του, μια συνέχεια στους ήρωές του, ο Γκουαντανίνο έχει το δικό του όραμα. "Από τη μια πλευρά, νομίζω ότι ο Έλιο κι ο Όλιβερ θα πρέπει να είναι μεγαλύτεροι", λέει ο σκηνοθέτης. "Τώρα ο Έλιο είναι 17 και τον βλέπω να είναι στα 25 στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. Κι ο Όλιβερ είναι 24, άρα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι 32 χρόνων. Νομίζω ότι επειδή ο Τίμοθι είναι τώρα 22, έχουμε λίγο χρόνο. Ταυτόχρονα, δεν είχα περιθώριο αυτό τον καιρό ν' ασχοληθώ με τίποτα εκτός από τη "Suspiria". Δεν είχα την ηρεμία και, κυριολεκτικά, το χρόνο να ρίξω ιδέες στο τραπέζι και να βάλω τη σκέψη μου σε τάξη. Και ίσως να καταπιαστώ μαζί τους, με τη βοήθεια και τη συντροφικότητα του Αντρέ Ασιμάν. Έχω επεξεργαστεί πολλές, πολλές ιδέες που θα ήθελα να μοιραστώ, αλλά δεν μπορώ. Γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα μορφή. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει πολύ υλικό και στις τελευταίες 50 σελίδες του μυθιστορήματος του Ασιμάν, όπου τους ακολουθείς για ακόμα 20 χρόνια". Ο Γκουαντανίνο, μάλιστα, έχει και πολύ συγκεκριμένες ιδέες για τους ήρωές του: "Για παράδειγμα, έχω πει ότι ο Έλιο θα είναι σίγουρα σινεφίλ. Ένας σπουδαίος μουσικός και σινεφίλ. Νομίζω ότι η Ανέλα θα έχει συντριβεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο γιος της θα νοσταλγεί την Αμερική που άφησε πίσω. Κι ακόμα νομίζω ότι ο Όλιβερ θα μεγαλώσει φτιάχνοντας μια υπέροχη οικογένεια με την εκπληκτική γυναίκα του που μάλλον θα γνωρίζει το είδος της αγάπης που νιώθει ο Όλιβερ για τον Έλιο". 

Ωστόσο, για τον Λούκα Γκουαντανίνο, το επόμενο στάδιο του "Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου" δεν θα είναι σίκουελ: "Πιστεύω πως κάποιες φορές έχεις την ευκαιρία στη ζωή σου να συναντήσεις θαυμάσιους ανθρώπους που σου κάνουν καλό. Και είναι πολύ κινηματογραφικό να ακολουθείς τις ιστορίες τους. Αυτό δεν θα το αποκαλούσα σίκουελ. Είναι ένας πολύ ψυχρός όρος. Θαυμάζω πολλά σίκουελ, αλλά είναι ψυχρός. Όπως, για παράδειγμα, το σίκουελ του "Batman", το "Batman Returns", είναι ένα αριστούργημα κι είναι σίκουελ. Αλλά δεν βλέπω τα νέα επεισόδια στις ζωές του Έλιο, του Όλιβερ και της Ανέλα και του Άιζακ κι όλων των άλλων ως σίκουελ. Ελπίζω ότι θα είναι ένα νέο κεφάλαιο σ' ένα χρονογράφημα κι ίσως, με τον καιρό, θα έχουμε ένα box set με τα επεισόδια στη ζωή αυτών των ανθρώπων". Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ως το 2020 για να μάθουμε... νέα από τον Έλιο και τον Όλιβερ, μια και ο Λούκα Γκουαντανίνο, μετά τη "Suspiria", θα καταπιαστεί με το να μεταμορφώσει σε ταινία το άλμπουμ "Blood on the Tracks" του Μπομπ Ντίλαν.

Πηγή: flix.gr (Λήδα Γαλανού)