Ο θρόνος της πάει πολύ: Πρώτη εικόνα της Έλεν Μίρεν ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας

Who you gonna call? Αν χρειάζεσαι κάποιον για να ερμηνεύσει τον βασιλικό ρόλο μιας μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας, η απάντηση είναι μάλλον μία: την Έλεν Μίρεν!Μετά το ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ που της χάρισε επιτέλους το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς, αλλά κι εκείνον της Ελισάβετ της Α΄ στη μίνι σειρά του ΗΒΟ, η Έλεν Μίρεν κάθεται ακόμα μια φορά σε έναν θρόνο, αυτή τη φορά για τις ανάγκες της νέας μίνι σειράς που ετοιμάζουν το HBO και το Sky για τη ζωή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας. 

Η ηθοποιός υποδύεται τη Ρωσίδα μονάρχη του 18ου αιώνα σε μια μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων με τον τίτλο "Catherine the Great", η οποία θα ξετυλίγει τη ζωή της διαβόητης αυτοκράτειρας στα τελευταία χρόνια της ηγεμονίας της και τη σχέση της με τον Γκριγκόρι Ποτέμκιν (τον οποίο υποδύεται ο Τζέισον Κλαρκ). "Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την προοπτική να ενσαρκώσω μια ιστορική γυναικεία προσωπικότητα που άδραξε και στη συνέχεια χειρίστηκε μια τεράστια εξουσία. Ξανάγραψε τους κανόνες της διακυβέρνησης από μια γυναίκα και πέτυχε σε τέτοιο βαθμό που κατάφερε να προσθέσει τη λέξη Μεγάλη στο όνομά της. Είμαι ευγνώμων που έχω το HBO και το Sky ως συνεργάτες σε αυτό το εγχείρημα. Δεν υπάρχουν πολλοί συνεργάτες στην τηλεόραση που να εξασφαλίζουν την υποστήριξη και την κατανόηση που χρειάζονται για ένα τέτοιου είδους πρότζεκτ". 

Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Νάιτζελ Γουίλιαμς, υπεύθυνος και για τη μίνι σειρά "Elizabeth I" της Μίρεν, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο έμπειρος στις βασιλικές υποθέσεις Φίλιπ Μάρτιν του "The Crown", ο οποίος είχε επίσης σκηνοθετήσει τη Μίρεν στην εμβληματική βρετανική αστυνομική σειρά "Prime Suspect". Τα γυρίσματα ξεκίνησαν ήδη (σε Ρωσία, Λετονία και Λιθουανία) και μολονότι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα η σειρά, το ΗΒΟ δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία της Dame Μίρεν στο ρόλο, σε όλο της το αυτοκρατορικό μεγαλείο. 

Το σίγουρο είναι ότι η Μίρεν μάλλον θα πρέπει να αρχίσει από τώρα να ετοιμάζει τους ευχαριστήριους λόγους της για τα τηλεοπτικά βραβεία της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: flix.gr (Θανάσης Πατσαβός)