Μια Ευρωπαία αγόρασε τον σκισμένο Banksy και σπάει τη σιωπή της

Μια γυναίκα από την Ευρώπη αγόρασε τελικά το έργο του Banksy, το οποίο αμέσως μετά τη λήξη της δημοπρασίας σκίστηκε σε λωρίδες και έγινε θέμα σε όλο τον πλανήτη.Ο κόσμος της τέχνης έμεινε εμβρόντητος όταν το "Κορίτσι με το μπαλόνι", ένα από τα πιο φημισμένα έργα του Banksy, άρχισε να γλιστρά από την κορνίζα και να σκίζεται σε λωρίδες κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στον Sotheby's στο Λονδίνο, στις 5 Οκτωβρίου. 

Το έργο έλαβε έκτοτε νέα ονομασία η οποία είναι "Love Is In The Bin" (Η Αγάπη είναι στον κάδο) και του έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό από το Pest Control, τον φορέα εξακρίβωσης της αυθεντικότητας του Banksy. 

Αρκετοί είχαν αναρωτηθεί αν ο ανώνυμος ιδιοκτήτης, που μόλις είχε δώσει 1,4 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το έργο,  θα προχωρούσε κανονικά με την διαδικασία μετά τον "βανδαλισμό". 

Η εξέλιξη ήταν προβλεπόμενη για πολλούς καθώς το έργο εκτιμάται πως ίσως έχει τριπλασιάσει την αξία του μετά την αναπάντεχη παρέμβαση του εκκεντρικού street artist. 

H γυναίκα που αγόρασε τον πίνακα είναι γνωστή συλλέκτρια και μακροχρόνια πελάτισσα του Sotheby's η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά με την αγορά. Δεν αποκαλύπτει ωστόσο την ταυτότητά της. 

"Όταν το σφυρί έπεσε την περασμένη εβδομάδα και το έργο τεμαχίστηκε, ήμουν αρχικά συγκλονισμένη, αλλά σταδιακά άρχισα να συνειδητοποιώ ότι θα κατέληγα με ένα δικό μου κομμάτι ιστορίας της τέχνης". 

Ο επικεφαλής σύγχρονης τέχνης της Sotheby, στην Ευρώπη, δήλωσε: "Ο Banksy δεν κατέστρεψε ένα έργο τέχνης στη δημοπρασία, δημιούργησε ένα άλλο".

Πηγή: lifo.gr