Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Back to basics: Space - Ομαδική έκθεση από 23 Νοεμβρίου έως 19 Ιανουαρίου

Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 την ομαδική έκθεση "Back to basics: Space" σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου.


Η έκθεση Back to Basics: Space ως μέρος της σειράς εκθέσεων Back to Basics που εξετάζει βασικά θέματα και στοιχεία της εικαστικής πρακτικής, έχει σκοπό να διερευνήσει τους στόχους αλλά και τις μεθόδους προσέγγισης της έννοιας του χώρου στο έργο των καλλιτεχνών. 

Ο χώρος αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στην καλλιτεχνική δημιουργία, είτε αυτή δεσμεύεται μέσα στα όρια του καμβά, είτε στο τριών διαστάσεων γλυπτό-εγκατάσταση που ενσωματώνει και μετουσιώνει τον χώρο που χρησιμοποιεί, είτε στον νοητό χώρο δράσης που δημιουργείται όταν μια performance συνδιαλέγεται με τον θεατή. 

Παράλληλα, σε μια εποχή όπου η ά-τοπη κουλτούρα της παγκοσμιοποίησης εγείρει ερωτήματα ταυτότητας, χαρακτήρα και ιστορίας, η τοποθέτηση της εικαστικής δημιουργίας στο χώρο και το χρόνο σηματοδοτεί άλλοτε ένα παιχνίδι με την μνήμη, άλλοτε ένα πολιτικό σχόλιο και άλλοτε ερωτήματα σε σχέση με τα φθίνοντα όρια μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού. 

Τα στοιχεία αρχιτεκτονικής που όλο και πιο συχνά εισβάλουν στην εικαστική γλώσσα οριοθετούν το δημιουργικό έργο, χρησιμοποιώντας οικεία στον παρατηρητή στοιχεία της καθημερινότητας. 

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του κοινωνικού γίγνεσθαι, οι πολιτισμικές ωσμώσεις που επιδρούν στο αστικό τοπίο αποτελούν σταθερά στοιχεία διαλόγου ανάμεσα στον χώρο-τόπο και την συλλογική μνήμη. 

Στην έκθεση Back to Basics: Space, ο εκθεσιακός χώρος αποτελεί την αφορμή για ένα διάλογο προσδιορισμού και διαπραγμάτευσης της έννοιας του χώρου μέσα από τις διαφορετικές εικαστικές οπτικές τόσο μορφολογικά όσο και εννοιολογικά των δέκα εικαστικών. 

Ο αρχιτεκτονικός χώρος, ο χώρος που ορίζεται σε σχέση με το σώμα, η γεωγραφική-πολιτιστική ταυτότητα, το αστικό τοπίο, η περιγραφή-παρουσίαση ενός ουτοπικού ή δυστοπικού χώρου και τέλος ο ιδιωτικός χώρος αποτελούν τις θεματικές ενότητες που θα διερευνηθούν μέσα από την έκθεση. 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ινώ Βαρβαρίτη, Κωστής Βελώνης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίνα Θεοδώρου, Michel Lamoller, Iavor Lubomirov, Μανώλης Μπαμπούσης, Ρένα Παπασπύρου, Γιώργος Χαρβαλιάς, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 

Διάρκεια Έκθεσης: 23 Νοεμβρίου 2018 έως 19 Ιανουαρίου 2019 

Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη 12:00-20:00 

Παρασκευή 12:00-20:00 

Σάββατο 12:00-17:00 

ENIA GALLERY | 55 Mesologgiou str., 18545, Piraeus, T.+30 2104619700

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Hollywood made in…Greece!

Είναι Έλληνες και κατέκτησαν το Hollywood. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο και συνηθισμένο, αλλά οι συγκεκριμένοι το κατάφεραν και με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι η Jennifer Aniston, η Nia Vardalos ή η Maria Menounos. Είναι και αυτές, αλλά είναι και οι άλλοι, που μας κάνουν πολύ περήφανους, γιατί είναι δικοί μας, έχουν κάτι από εμάς και μας αρέσει να αισθανόμαστε ότι τα κατάφεραν και πέτυχαν, σε έναν χώρο που δεν χαρίζεται. Το περιοδικό Down Town διαλέγει κάποιους από αυτούς και μας τους παρουσιάζει. Kαι αν κάποιους δεν τους ξέραμε, είναι καιρός, λοιπόν, να τους μάθουμε.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Γιάννης Αποστολάκης: "Με τις γυναίκες είμαι αρκετά ντροπαλός"

Ο ωραίος, νέος και chef Γιάννης Αποστολάκης, δίνει συνέντευξη στο Down Town και στον Αλέξανδρο Πρίφτη. Το "μοντέλο", όπως τον αποκαλούσε ο κριτής Δημήτρης Σκαρμούτσος, του Master Chef μιλάει για την εκπομπή μαγειρικής που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, για τα σχέδιά του, για τηλεόραση, για τη ζωή του πριν το τηλεπαιχνίδι, για έρωτες και για σχέσεις και μας αφήνει με μια αίσθηση σύγχυσης, προβληματισμού και απορίας.