Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η μούσα του τελευταίου τεύχους του W, αποκλειστικά από γυναίκες

Μπορεί στα εξώφυλλα των περιοδικών να πρωταγωνιστούν ολοένα και περισσότερες γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συμβαίνει το ίδιο και "πίσω από τις κάμερες", όπου η γυναικεία εκπροσώπηση φαίνεται ότι είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.Αυτό ήταν που παρότρυνε τον Stefano Tonchi, εκδότη του W Magazine, να προσπαθήσει να ταράξει και -γιατί όχι;- να ανατρέψει τα δεδομένα με το τελευταίο τεύχος του περιοδικού, καθώς ο ίδιος ήταν ο μοναδικός άντρας που εργάστηκε για την κυκλοφορία του. 

Το πέμπτο τεύχος για φέτος δημιουργήθηκε αποκλειστικά από γυναίκες, οι οποίες επιμελήθηκαν επίσης το στιλ, και μέσα πρωταγωνιστούν επίσης μόνο γυναίκες. Η Κέιτ Μπλάνσετ, που φιλοξενείται στο εξώφυλλο αλλά και ως guest editor, φωτογραφήθηκε με ρούχα από γυναίκες σχεδιάστριες, προτείνοντας παράλληλα φωτογράφους για συνεργασία. Έγραψε επίσης μια επιστολή για το περιοδικό, στην οποία κάνει αναφορά μεταξύ άλλων στη φιλοσοφία του Roland Barthes περί φωτογραφίας. "Θα ήθελα να σκέφτομαι αυτό το τεύχος ως μια πρόκληση για να δούμε τη ζωή μέσα από διαφορετική οπτική", γράφει η διάσημη ηθοποιός. 

Στο τεύχος παρουσιάζονται κι άλλες διάσημες γυναίκες, ανάμεσά τους οι Adriana Lima, Ava DuVernay, Miuccia Prada, Cass Bird, Maria Grazia Chiuri και Katie Grand. 

Να σημειωθεί πως πριν μερικές ημέρες το περιοδικό Garage ανακοίνωσε το πρόσφατο τεύχος του με εξώφυλλο την Rihanna, στο οποίο συνεργάστηκαν μόνο γυναίκες φωτογράφοι.


Πηγή: lifo.gr