Αθηνά (Klo) Γιαννακάκη - H ελληνίδα σχεδιάστρια που κάνει μόνο καλοκαιρινές συλλογές

Η Athina Klo, όπως υπογράφει τη συλλογή ρούχων που λάνσαρε το 2014, δεν βλέπει το μαύρο, το γκρι και το λευκό σαν ουδέτερες αλλά σαν τις πιο δυναμικές αποχρώσεις.

Αγαπά τη μίνιμαλ αισθητική, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις συλλογές της, απ' όπου απουσιάζουν αυστηρά οι "φλύαρες" λεπτομέρειες και πρωταγωνιστούν οι χαλαρές, αέρινες υφές – όπως λέει, είναι ένα στοιχείο που πάντα χαρακτηρίζει τις δημιουργίες, ως μια προέκταση της δικής της προσωπικότητας. 

Τι σε έκανε να στραφείς στο σχέδιο ρούχου μετά από εικοσαετή πορεία στο χώρο της διαφήμισης; 
Το σχέδιο και η μόδα ήταν και είναι το πάθος μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η διαφήμιση ήταν μια παρένθεση στην επαγγελματική μου πορεία. Πολύ γοητευτική, βέβαια, γιατί και εκεί έκανα καριέρα στο δημιουργικό κομμάτι. Η δουλειά μου ήταν να παράγω ιδέες. Αυτό που ξέρω να κάνω. 

Η οικονομική κρίση στο χώρο ήταν κάτι που σε έκανε να αναζητήσεις άλλες επαγγελματικές διεξόδους; 
Όχι. Αν έβλεπα την ανάγκη της εποχής, δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ με τη μόδα. Το κίνητρό μου ήταν μόνο ένα: το πάθος μου. 

Το brand σου ονομάζεται Athina Klo. Από πού προέρχεται το Klo; 
Klo είναι η κόρη μου. Η έμπνευσή μου. 

Στις δημιουργίες σου επιλέγεις ουδέτερες αποχρώσεις, ενώ απέχεις από τα έντονα prints. Ο σκοπός σου είναι η διαχρονικότητα των ρούχων σου και η διατήρηση του μίνιμαλ στοιχείου που χαρακτηρίζει το brand σου; 
Δεν είναι καθόλου ουδέτερες. Αντιθέτως. Το λευκό, το μαύρο και το γκρι έχουν ιδιαίτερη δύναμη. Πολύ μεγαλύτερη από μια φλύαρη στάμπα. Την ίδια δύναμη έχει και η μίνιμαλ επιρροή. 

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να εναρμονίζονται οι δημιουργίες σου με τις τάσεις της εκάστοτε σεζόν; 
Δεν αγαπώ καθόλου το flash της εποχής. Θεωρώ ότι είναι ένα εμπορικό τρικ χωρίς βάθος και ιδέα. Σχεδιάζω πάντα σε ενικό αριθμό, όχι στον πληθυντικό. 

Οι γραμμές σου είναι αέρινες, loose, με boho χαρακτήρα. 
Ζούσα πάντα στον αέρα. Ελεύθερη. Οι πιο loοse γραμμές εκφράζουν αυτό που είμαι. Άλλωστε ένα αέρινο ρούχο αποπνέει απόλυτη θηλυκότητα. 

Να περιμένουμε νέα συλλογή για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018-2019; 
Δεν κάνω χειμερινή κολεξιόν. Το στιλ μου είναι εστιασμένο στο καλοκαίρι από την πρώτη μου κολεξιόν. Και θα μείνω εκεί. Άλλωστε δεν αγαπώ καθόλου το χειμώνα. 

Πού μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου; 
Οι δημιουργίες μου βρίσκονται σε σαράντα σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στη Μέση Ανατολή και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Τα ρούχα μου είναι τοποθετημένα σε exclusive boutiques που έχουν εστιάσει σε σχεδιαστικές κολεξιόν. 

Είναι στα επόμενα σχέδιά σου να επεκτείνεις τις συλλογές σου σε παιδικό ρούχο, beachwear ή αντρικό; 
Δεν κάνω σχέδια για το μέλλον. Ζω μόνο το σήμερα. Κάνω σχέδια μόνο για τη μόδα. Αυτό είναι το όπλο μου.

Πηγή: peoplegreece.com (ΓΩΓΩ ΘΩΜΑ)