Δεν θα δούμε φέτος την κατηγορία της "Πιο Δημοφιλούς Ταινίας της Χρονιάς" στα Όσκαρ

Στις αρχές Αυγούστου, η Ακαδημία είχε ανακοινώσει πως ετοιμάζεται να προβεί σε μερικές αλλαγές, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο "φιλική" προς το μέσο χρήστη. Μια από αυτές τις αλλαγές ήταν και η προσθήκη μια, αρκετά διφορούμενης για πολλούς, νέας κατηγορίας: εκείνης της "Πιο Δημοφιλούς Ταινίας της Χρονιάς".

Χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το με ποια κριτήρια ακριβώς μια ταινία μπορεί να μπει υποψήφια στην συγκεκριμένη κατηγορία, πόσο μάλλον να κερδίσει το βραβείο, πολλοί ήταν εκείνοι που έδειξαν την δυσαρέσκειά τους για την επιλογή αυτή της Ακαδημίας. Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση αυτή και η Ακαδημία αποφάσισε να αποσύρει την κατηγορία αυτή και να μην την παρουσιάσει, τουλάχιστον για φέτος, στην φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Με μια ανακοίνωσή της, δηλώνει πως η συγκεκριμένη κατηγορία έγκειται περαιτέρω μελέτης λέγοντας "Η Ακαδημία αναγνωρίζει πως η προσθήκη ενός νέου βραβείου, εννέα μήνες μέσα στην χρονιά, δημιουργεί προκλήσεις στις ταινίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Το Συμβούλιο των Μελών της Ακαδημίας εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις, και θα εξετάσει και θα αναζητήσει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη κατηγορία". 

Ο Ντον Χάντσον, CEO της Ακαδημίας δήλωσε πως "υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις όσο αφορά την νέα κατηγορία, και αναγνωρίζουμε την ανάγκη για περισσότερες συζητήσεις με τα μέλη μας. Έχουμε κάνει αλλαγές στα Όσκαρ όλα αυτά τα χρόνια – όπως και φέτος – και θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε με σεβασμό παράλληλα στην απίστευτη κληρονομία των τελευταίων 90 χρόνων". 

Όσο αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί, όπως η αυστηρά τρίωρη διάρκεια της τηλεοπτικής τελετής, ενώ στα διαλείμματα θα δίνονται βραβεία που μονταρισμένα θα παρουσιάζονται αργότερα μέσα στον τηλεοπτικό χρόνο, θα ξεκινήσουν από φέτος.Πηγή: flix.gr (Χρήστος Μπακατσέλος)