Βίκυ Καγιά - Πώς την άλλαξε η μητρότητα και πώς αντιμετωπίζει τον χρόνο που περνάει

Μετά τη γέννηση της Μπιάνκας η Βίκυ Καγιά είχε μείνει εκτός δουλειάς τέσσερις μήνες, παίρνοντας το χρόνο της με το μωρό της και προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα. Μετά τη γέννηση του Κάρολου τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά καθώς επέστρεψε στις υποχρεώσεις της πριν καν σαραντίσει.

"Η αλήθεια είναι πως πιέστηκα, δεν μπορώ να πω ψέματα. Πιέστηκα να αφήσω το μωρό, πιέστηκα να αφήσω την Μπιάνκα, δεν είχα δημιουργήσει ακόμα τις συνθήκες που θα ήθελα. Βέβαια, το Shopping Star έχει μόνο δύο φορές την εβδομάδα γυρίσματα αλλά και πάλι ήταν δύσκολο" παραδέχεται. 

Αλλά δεν πτοείται. Τη νέα σεζόν, εκτός από τις οικογενειακές υποχρεώσεις, θα έχει και μία επιπλέον εκπομπή. "Δεν το βλέπω σαν κάτι νέο, γιατί το Next Top Model υπήρχε και στο παρελθόν στη ζωή μου. Tο μόντελινγκ ήταν το δικό μου ριάλιτι, μια συνθήκη καθημερινότητας για 25 χρόνια! Όταν το NTM πήγε στο Star, το υποδέχτηκα θετικά, είναι ένα πρότζεκτ που αγαπώ. Το συζητήσαμε με τον Ηλία, δεν θα έκανα ποτέ κάτι χωρίς να το συζητήσω με την οικογένειά μου, γιατί οι προτεραιότητες αλλάζουν. Ναι μεν παίζει σημαντικό ρόλο η δουλειά και η καριέρα και όσα μας ευχαριστούν, αλλά η Νο1 προτεραιότητα είναι η οικογένεια. Μου είπε "θα σε στηρίξουμε, θα είμαστε δίπλα σου, θα βρούμε τους τρόπους να βγει, αφού θα είναι κάτι που θα υπάρχει μόνο για λίγους μήνες. Μέχρι το Νοέμβριο θα τα καταφέρουμε". Για να δούμε... θα τα καταφέρουμε;" λέει γελώντας. Στις 4 Ιουλίου η Βίκυ Καγιά έκλεισε τα 40. "Ναι, έγινα 40 χρόνων και θέλω πολύ να κάνω ένα πάρτι, αλλά δεν μου έχει βγει γιατί όλο δουλεύω. Θα το κάνω belated. Απλά δεν θα σβήσω τούρτα γιατί έσβησα τον Ιούλιο!" λέει γελώντας. Όσο για το χρόνο, καθόλου δεν την αγχώνει. "Μου αρέσει να γράφει η ηλικία πάνω μου, είναι οι εμπειρίες μου. Ούτε μπότοξ δεν κάνω. Μια φορά δοκίμασα να κάνω για να σβήσουν οι ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα στα μάτια και ένιωσα σαν να μην είμαι εγώ. Έφυγαν αυτές οι γραμμές και δεν μπορούσα να με κοιτάξω στον καθρέφτη! Ο τρόπος που εκφράζομαι έχει πολλές κινήσεις του προσώπου κι όλο αυτό με χαρακτηρίζει, έχει και πλάκα θεωρώ. Κάποια στιγμή θα το κάνω το μπότοξ μου, θα αναγκαστώ, όταν θα κρεμάσουν όλα πια, αλλά όσο μπορώ το αποφεύγω!". 

Με ένα μωρό στο σπίτι, ακόμα κι αν ήθελε να προσέχει περισσότερο τον εαυτό της, αυτή την περίοδο είναι αδύνατο. "Ξέρεις πώς είναι να είσαι μάνα, μάλιστα με τόσο μικρά παιδιά σπίτι. Φέτος όμως θα προσπαθήσω να γυμναστώ γιατί έχω πόνους στην πλάτη μου, να κάνω έστω λίγο πιο εντατικά γιόγκα, όχι μια φορά στις δύο εβδομάδες. Επειδή μένουμε στα νότια προάστια, προσπαθώ να κολυμπάω 3 φορές την εβδομάδα από 40 λεπτά. Και περπατώ πολύ με το καρότσι. Ευτυχώς επειδή ήμουν αθλήτρια, έκανα χρόνια στίβο και πρωταθλητισμό στην ενόργανη, το σώμα θυμάται". 

Κοιτάζοντας πίσω, νιώθει πως η μητρότητα την άλλαξε; "Όχι μόνο με άλλαξε, με έκανε ένα διαφορετικό άνθρωπο. Όταν γίνεσαι μητέρα, αλλάζει το κέντρο βάρους σου, το πόσο σοβαρά παίρνεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου. Αλλάζεις ως σύντροφος και ως γυναίκα. Αλλάζουν όλα". 

Η Βίκυ στα 40 τι έχει αφήσει πίσω από τη Βίκυ των 20 και των 30; "Άφησα πίσω το άγχος που είχα να είμαι τέλεια. Να είμαι πάντα στην ώρα μου, να μην έχει κάποιος να πει οτιδήποτε για μένα, να μη σκεφτεί καν κάτι κακό, να μη δημιουργήσω θέματα πουθενά. Παλιά, αν αργούσα 5 λεπτά σε ραντεβού, μπορεί να αρρώσταινα από τη στενοχώρια μου. Ίσως επειδή η μητέρα μου ήταν πολύ αυστηρή, το είχα πάντα βάρος να είμαι τέλεια σε όλα. Αυτό το έχω αφήσω πίσω, χωρίς να σημαίνει πως είμαι ασυνεπής, κάθε άλλο, απλά δεν τρελαίνομαι. Είμαι πιο ήρεμη, πιο ψύχραιμη και απολαμβάνω πολύ περισσότερο τις στιγμές τις προσωπικές μου και τις στιγμές τις επαγγελματικές μου. Είμαι καλύτερα από ποτέ".

Πηγή: peoplegreece.com (ΣΟΝΙΑ ΚΑΖΟΝΙ)