Το ΗΒΟ ζωντανεύει την "Υπέροχη Φίλη Μου" της Έλενα Φεράντε

Πριν από έναν περίπου χρόνο, ακόμη κι όσοι δεν είχαν διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο της (όχι πολλοί, αφού η Ιταλίδα συγγραφέας είναι ένα από τα εκδοτικά φαινόμενα της εποχής μας) έμαθαν το ψευδώνυμό της όταν η αληθινή ταυτότητά της αποκαλύφθηκε.

Κάτι που μάλλον έκανε περισσότερο καλό παρά κακό στην Έλενα Φεράντε, αφού το HBO και η RAI αποφάσισαν να μεταφέρουν ένα από τα βιβλία της στη μικρή οθόνη. 

Το "Η Υπέροχη Φίλη Μου" είναι το πρώτο από τα τέσσερα ναπολιτάνικα μυθιστορήματα της Φεράντε, με την πορεία μιας γυναικείας φιλίας -αλλά και την ψυχή της Νάπολης- στο επίκεντρο. Όταν η σημαντικότερη φίλη της ζωής της μοιάζει να έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνη, η Έλενα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σ' ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, ξεκινά να γράφει την ιστορία της φιλίας τους. Γνώρισε τη Ραφαέλα, την οποία ανέκαθεν φώναζε Λίλα, στην πρώτη τάξη του σχολείου, το 1950. Η ιστορία τους, τοποθετημένη στις επικίνδυνες και γοητευτικές γειτονιές της Νάπολης, διατρέχει εξήντα χρόνια της ζωής τους, και η Έλενα περιγράφει το μυστήριο της Λίλα, της "υπέροχης φίλης της", της καλύτερης φίλης της και, ταυτόχρονα, της μεγαλύτερης εχθρού της. 

O Σαβέριο Κοστάντσο (του "Πεινασμένες Καρδιές") ανέλαβε τη σκηνοθεσία ολόκληρης της σειράς, ενώ η ίδια η Φεράντε συμμετείχε στη συγγραφή του σεναρίου. Η σειρά του HBO και της ιταλικής RAI, η οποία αποτελείται από 8 επεισόδια (φήμες θέλουν και τα άλλα τρία βιβλία της Φεράντε να διασκευάζονται σε κύκλους ισάριθμων επεισοδίων), γυρίστηκε στην Καμπανία, σε μια μεγάλη παραγωγή με 150 ηθοποιούς, 5000 κομπάρσους κι ένα σετ -τη χαρακτηριστική ναπολιτάνικη γειτονιά που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο- έκτασης 20.000 τετραγωνικών μέτρων που χρειάστηκε τρεις μήνες για να κατασκευαστεί. Έπειτα από τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγους μήνες, το HBO κυκλοφόρησε και το πρώτο τρέιλερ του "Η Υπέροχη Φίλη μου", το οποίο αποτελεί την πρώτη ξενόγλωσση παραγωγή του καναλιού και ετοιμάζεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ Βενετίας. 

Δείτε το στο βίντεο παρακάτω: 


Πηγή: flix.gr