Ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε την πιθανή υποψηφιότητά του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024."Αν αποφασίσω να το κάνω, θα γίνει, δεν πρόκειται να προσπαθήσω", είπε ο διάσημος ράπερ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον DJ Pharris. 

Να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη φράση είχε χρησιμοποιήσει και το 2015 στη διάρκεια των MTV Video Music Awards, όταν είχε πει πως θα κατέβει για πρόεδρος το 2020. 

"Ναι, 100 τοις εκατό θα μπορούσε να συμβεί...το 2024", πρόσθεσε ο Κάνιε, σημειώνοντας πως για το όνομα της παράταξης, θα του άρεσε το "Birthday Party". 

Επίσης αναφέρθηκε και σε μερικές πιθανές μελλοντικές, πολιτικές αποφάσεις, υποστηρίζοντας με τα λεγόμενά του την τρέχουσα οικονομική πολιτική των ΗΠΑ. Ωστόσο έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας βέβαια πως δεν συμφωνεί και με άλλες πολιτικές. 

Όπως είπε, αν ήταν σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ, η υγειονομική περίθαλψη θα ήταν βασική του προτεραιότητα. "Θα βεβαιωθώ πως η ιατρική βιομηχανία θα ανθίσει", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σε πολιτικό επίπεδο, τοποθέτησε τον εαυτό του στους κεντρώους. "Όταν κάποιος λέει πως δεν μπορείς να είσαι και με τις δυο πλευρές... είναι σαν ένα σύγχρονο gang banging ή κάτι τέτοιο. Είναι διαχωρισμός. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε με διακρίσεις. Πρέπει να σκεφτόμαστε αγκαλιασμένοι γιατί βασικά είμαστε μια φυλή, ένας κόσμος, ένας πολιτισμός", είπε ο Κάνιε Γουέστ.

Πηγή: lifo.gr