Η νέα σεζόν του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έθνικ, τζαζ, όπερα, θέατρο, ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, κινηματογράφος. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο απ' όσα συνθέτουν το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019.

Λαμπερά ονόματα και σύνολα όπως η Άννε Ζόφι Μούτερ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, ο Νικολάι Λουγκάνσκι, ο Θεόδωρος Κουρεντζής, η Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια, ο Γουίλιαμ Κρίστι, ο Βαλέρι Σοκόλοφ, το Nederlands Dans Theater Ι, τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, νέες παραγωγές αλλά και διευρυμένα εκπαιδευτικά προγράμματα διεκδικούν το ενδιαφέρον του κοινού κάθε ηλικίας. 

Μέσα απ' αυτό το πρίσμα και με έμφαση στον κύκλο "Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι-Μεγάλοι Ερμηνευτές" το Μέγαρο εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας υπό τον Μιχαήλ Πλέτνιεφ και σολίστ τον διάσημο ρώσο πιανίστα Νικολάι Λουγκάνσκι (18/11/2018). Η σειρά θα συνεχιστεί, μεταξύ άλλων, με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου υπό τον σερ Ρότζερ Νόρινγκτον με τη σύμπραξη του διάσημου τούρκου πιανίστα Φαζίλ Σάι (13/12/2018) ενώ θα ακολουθήσουν το πολυβραβευμένο σύνολο Balthasar Neumann (χορωδία-ορχήστρα) υπό τον Τόμας Χένγκελμπροκ (25/1/2019), ο Θεόδωρος Κουρεντζής με την ορχήστρα MusicAeterna (16/4/2019) και η μεγάλη σταρ του βιολιού Άννε Ζόφι Μούτερ πλασιωμένη από την Chamber Orchestra Vienna-Berlin (20/5/2019). 

Στο πλαίσιο του κύκλου "Μεγάλοι Ερμηνευτές" η μεγάλη κυρία του πιάνου Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια παρουσιάζει όλες τις σονάτες του Σούμπερτ σ' έναν πιανιστικό άθλο (20/10 2018, 29/11/2018, 27/3/2019) που θα εκταθεί σε δύο καλλιτεχνικές περιόδους, την εφετινή και την επόμενη.
Αναφορικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν η "Όπερα του Ζητιάνου" του Τζον Γκέι από το δίδυμο Γουίλιαμ Κρίστι (μουσική διεύθυνση)-Ρόμπερτ Κάρσεν (σκηνοθεσία) στο πλαίσιο του κύκλου "Όπερα- Μουσικό Θέατρο" (1&2/11/2018) αλλά και οι εμφανίσεις του Nederlands Dans Theater, ενταγμένες στον κύκλο "Χορός" (2-5/2/2019). Οι σειρές "Megaron Underground" και "With a Twist" συνεχίζονται ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις για παιδιά, η σειρά "Κυριακή πρωί στο Μέγαρο", οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις -εξαιρετικά δημοφιλείς κάθε χρόνο- αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πηγή: tovima.gr