StandByGreece: Ο λαός της Κύπρου στο πλευρό της Ελλάδας – Συγκινημένοι από την κινητοποίηση Βίσση και Ρέμος

Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία, κατά την οποία οι δημοφιλείς τραγουδιστές Αντώνης Ρέμος και Άννα Βίσση ένωσαν τις φωνές τους με κυπριακά συγκροτήματα, στηρίζοντας ενεργά την πανμιντιακή εκστρατεία #standbygreece.
Οι καλλιτέχνες τραγούδησαν αφιλοκερδώς στην παγκύπρια εκστρατεία, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, δίπλα από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων και προσέλκυσε χιλιάδες πολίτες. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη και σε αυτήν παρέστησαν επίσης μέλη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.


Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης, η οποία άρχισε στις 17:00, θα δοθούν για την ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος και για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

Η Άννα Βίσση και ο Αντώνης Ρέμος, συνοδευόμενοι από τον Γιώργο Θεοφάνους και άλλους μουσικούς, ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 2030 ερμηνεύοντας πρώτα το τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο».


Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε ότι για ακόμα μια φορά η κοινωνία δείχνει το δρόμο του ανθρωπισμού και ότι η κοινωνία έχει ακόμα ευαισθησίες.
Ερωτηθείς αναφορικά με την υποδομή που θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της εκδήλωσης, ο κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι η επιθυμία είναι με διαφάνεια να επιλεγεί η ανοικοδόμηση της υποδομής για την οποία υπάρχει η περισσότερη ανάγκη, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Η είσοδος στη συναυλία ήταν δωρεάν, ενώ στο χώρο συγκεντρώνονταν χρήματα, μέσω εισφορών στο περίπτερο του Hope for Children. Επίσης, στον χώρο πωλούνταν ποτά και τρόφιμα, τα οποία πρόσφεραν δωρεάν κυπριακές εταιρείες.

Σημειώνεται, ότι στο ραδιομαραθώνιο συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά συμμετείχαν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, αθλητές, τράπεζες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και ιδιώτες.


Την εκδήλωση πρόβαλαν και προώθησαν οι Digital Tree e-publishers, o Φιλελευθερος, Αctive, ΡΙΚ, ΑΝΤ1, Alpha Κύπρου, Sigma, TVone, Πολίτης, Cyprus Mail, ΙΜΗ, SPP MEDIA GROUP , Διάλογος, Αλήθεια, Super sport FM, MC Media.
Τα συγκροτήματα που ανέβηκαν στη σκηνή είναι οι Theo and Alex, OnTour, Cashiers (Band), Neon Knights, The Boots, Fuse
Ο χώρος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον Δήμο Λευκωσίας.

Το έναυσμα για την έναρξη του ραδιομαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες δόθηκε στις 06:00 από το τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ενώ στο studio του Κρατικού Ιδρύματος βρέθηκαν παρουσιαστές από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, προκειμένου να συνδράμουν στη συγκέντρωση χρημάτων.


Νωρίτερα…
Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον λαό της Κύπρου να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε για ακόμη μία φορά την πλήρη συμπαράστασή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, απέναντι «σε αυτή την ανείπωτη δοκιμασία» και κάλεσε όλους να στηρίξουν την εκστρατεία Stand by Greece.
«Συγκλονισμένοι και με βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την πρωτοφανή καταστροφή που προκάλεσαν στην Ελλάδα οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Πάντοτε με τη σκέψη στραμμένη στα τραγικά θύματα, τους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τους οικείους τους, ο κυπριακός λαός εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή του. Βλέπουμε και παρακολουθούμε μια συγκινητική προσπάθεια γενναιόδωρης στήριξης για να αντιμετωπισθούν οι απώλειες, ο πόνος και οι ζημιές.  Ζούμε πραγματικά την προσπάθεια όλων να συμπαρασταθούν με όποιο τρόπο μπορούν», ανέφερε σε τηλεοπτικό του μήνυμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Stand by Greece προς ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.
Απευθυνόμενος στα «φιλάνθρωπα αισθήματα και την ευαισθησία που διακρίνει την κοινωνία της Κύπρου», ο Πρόεδρο, κάλεσε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, να στηρίξει τη πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τραπεζικοί οργανισμοί, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, επιχειρήσεις και ιδιώτες, το Hope for Children υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού.
«Να στηρίξουμε την προσπάθεια και να ενώσουμε δυνάμεις, με στόχο τη συλλογή χρημάτων για την ανοικοδόμηση δημόσιων υποδομών για παιδιά, σε μια από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής», είπε.
Ο Πρόεδρος επαίνεσε και ευχαρίστησε ακόμα «τους εξαίρετους καλλιτέχνες, Άννα Βίσση, Αντώνη Ρέμο, Γιώργο Θεοφάνους που για ακόμη μία φορά είναι στο πλευρό μας καθώς και όλους τους άλλους καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα».
Απηύθυνε επίσης συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που έχουν συμβάλει στην εκδήλωση  Stand by Greece και ιδιαίτερα στην οργάνωση Hope for Children αφού ο Ραδιομαραθώνιος αφορά ειδικά τα παιδιά.
Ευχήθηκε τέλος ό,τι καλύτερο για ανακούφιση των όσων έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Οι καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος έγιναν δεκτοί το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΗΓΗ: newsit.com.cy