Η Ούμα Θέρμαν κρύβει τρομακτικά μυστικά στο τρέιλερ του "Down a Dark Hall"

Ας το παραδεχτούμε: για κάθε "Διαδοχή" που προσπαθεί να δώσει κάτι καινούργιο στο πολύπαθο είδος του κινηματογραφικού τρόμου, τουλάχιστον δύο ντουζίνες ταινίες έρχονται κάθε χρόνο για να τρομάξουν το κοινό με τα ίδια κλισέ, πόρτες που τρίζουν και ανατριχιαστικές μεταφυσικές παρουσίες που κρύβονται στο σκοτάδι για να αποκαλυφθούν συνοδεία εκκωφαντικών ηχητικών εφέ.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς ποιος δεν απολαμβάνει πότε πότε ένα παλιομοδίτικο φιλμ τρόμου με φωτογενείς κορασίδες να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από χίλιες δυο απίθανες παγίδες και σκοτεινούς διαδρόμους, παίρνοντας ξανά και ξανά τις ίδιες ανόητες αποφάσεις και ανοίγοντας πόρτες που κατηγορηματικά τους έχουν απαγορεύσει να ανοίξουν; Με μια τέτοια ένοχη απόλαυση μοιάζει το "Down a Dark Hall", το οποίο έχει επιπλέον ως κερασάκι στην τούρτα την Ούμα Θέρμαν ως αυστηρή διευθύντρια ενός απομονωμένου οικοτροφείου όπου απροσάρμοστες έφηβες στέλνονται προκειμένου να μάθουν επιτέλους τι θα πει πειθαρχία! Αντί γι' αυτό, όμως, θα ανακαλύψουν ότι η τεράστια έπαυλη κρύβει ανείπωτα φρικιαστικά μυστικά. Φανταζόμαστε ότι κάποιες από αυτές δεν θα ζήσουν για την τελετή αποφοίτησης... 

Γνωστό επίσης με τον εναλλακτικό τίτλο "Blackwood", το φιλμ αποτελεί την επιστροφή του Ισπανού Ροδρίγο Κόρτες, ο οποίος αν μη τι άλλο είχε αποδείξει την ικανότητά του στο χτίσιμο σασπένς στο κλειστοφοβικό "Buried", με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Ρέινολντς. Το "Down a Dark Hall" αποτελεί διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος που δημοσίευσε το 1974 η Λόις Ντάνκαν, η οποία θεωρείται από τους ιστορικούς ως μια από τις πρωτοπόρες φιγούρες στο χώρο της νεανικής λογοτεχνίας τρόμου και φαντασίας. Αυτά, βέβαια πριν από μερικές δεκαετίες, καθώς η κινηματογραφική μεταφορά του μοιάζει σήμερα με ξαναζεσταμένο φαγητό. Ποιος μπορεί να πει όχι, όμως, σε μια χορταστική μερίδα comfort food; Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες τον Αύγουστο: Πηγή: flix.gr (Θανάσης Πατσαβός)