Μιμή Ντενίση: Η σχέση της με το χρόνο, οι νέες συνάδελφοί της & η αμφισβήτηση

Η Μιμή Ντενίση φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το HELLO! στο σπίτι της στο Θεολόγο και μίλησε στον Άρη Καβατζίκη μεταξύ άλλων για την ηλικία, το ρετούς, τις πλαστικές, την ομορφιά, τις νέες πρωταγωνίστριες, την αμφισβήτηση και τη διασημότητα μέσω Instagram.

Από τη μία, όλες οι ηλικίες βρίσκονται καταγεγραμμένες στο διαδίκτυο. Από την άλλη, βλέποντας τις φωτογραφίες που κάνατε με την Ολυμπία Κρασαγάκη, όλοι στο γραφείο σκεφτήκαμε το ίδιο: «Πολύ ωραία γυναίκα». Αγχωθήκατε ποτέ ότι στο πέρασμα του χρόνου ίσως να μην είστε η ωραία Μιμή, όπως μας συστηθήκατε;

Εγώ δέχομαι να βάλετε τις φωτογραφίες μου χωρίς καθόλου ρετούς, δεν έχω πρόβλημα. Πέρα από το σημάδι που μου έχει αφήσει το ατύχημα στην Κύπρο, δεν έχω θέμα με το σώμα μου. Διαβάζω πολλές φορές ανοησίες για το ρετούς των περιοδικών. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι τα περιοδικά παγκοσμίως, όπως και το θέατρο, πουλάνε όνειρο. Την κακομοιριά, έτσι όπως έχει καταντήσει η ζωή, τη ζούμε καθημερινά. Ο κόσμος έχει ανάγκη την ομορφιά, το ιδεατό. Αυτό, πάλι, με την ηλικία ξεκίνησε από την Αμερική και γράφουν: «Ο 50χρονος τάδε». Μα, η ηλικία δεν είναι τίτλος, είναι περίσταση. Άλλα είναι τα προσόντα που χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο, όχι η ηλικία. Δεν έχω θέμα ούτε μ’ αυτό, γιατί όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό η ηλικία που μου αποδίδουν είναι πολύ μικρότερη από την πραγματική. Δεν έχω ούτε άλλη μύτη ούτε άλλα χείλη ούτε άλλο στήθος .Έχω αυτά που είχα πάντα. Τυχαίνει να έχω μια καλή εμφάνιση, σε συνδυασμό με καλό DNA. Ούτε οι ρυτίδες με άγχωσαν ποτέ.

Από την άλλη, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι και η Τζέιν Φόντα αποδεικνύουν με τη συνεργασία τους με εταιρείες καλλυντικών ότι το να μεγαλώνεις είναι in.

Και καλά κάνουν, γιατί η ζωή δεν περιορίζεται στα 40. Είμαι υπέρ της φυσικής ομορφιάς και όχι της αλλοίωσης. Να κάνουμε μικρά πράγματα, που χρειάζονται, αλλά όχι τραβήγματα και αλλοιώσεις.

Με τις νεαρές και όμορφες πρωταγωνίστριες –υπήρξατε, εξάλλου, κι εσείς σ’ αυτή την κατηγορία– πώς τα πάτε;

Σχεδόν όλες οι νεαρές πρωταγωνίστριες έχουν βγει από μένα. Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Γερονικολού, Αθηνά Οικονομάκου, Ζέτα Μακρυπούλια, για να αναφέρω μερικές. Η Ελένη Ράντου παλαιότερα, με την οποία παραμένουμε φίλες και την εκτιμώ. Πάντα δίνω χώρο στους νέους ανθρώπους.

Αμφισβητήθηκε το ταλέντο τους εξαιτίας της όμορφης εμφάνισής τους;

Ε, βέβαια! Και συμβουλές μου ζήτησαν επ’ αυτού και η μόνη μου συμβουλή είναι η δουλειά. Όσο και να σε αμφισβητήσουν –έχω περάσει κι εγώ στάδια αμφισβήτησης–εάν βελτιωθείς και αποκτήσεις τη μία και μόνη δύναμη που υπάρχει, το κοινό, δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει κανείς πια. Το λάθος είναι όταν το πας ανάποδα. Δηλαδή, επειδή αρέσω, έχω followers στο Instagram και με βάζουν στα εξώφυλλα, είμαι εντάξει και στηρίζομαι σ’ αυτό. Όχι! Πρέπει να στηριχτείς στο ανάποδο. Να χτίσεις την Τέχνη σου, να κατακτήσεις το κοινό και μετά αναγκαστικά θα σε βάλει το περιοδικό. Εάν γίνεις ένας βαρετός άνθρωπος που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο, δε θα σου κάνει χάρη ούτε το περιοδικό ούτε η τηλεόραση. Βλέπω πολλά ταλαντούχα πλάσματα που δεν κάνουν το μεγάλο άλμα να πάνε στο επόμενο στάδιο, που είναι το μεγάλο κοινό. Το μεγάλο κοινό δεν είναι στο Instagram, μέσω του οποίου ηθοποιοί δίνουν ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα. Αυτά είναι θεμιτά και σωστά να τα κάνει μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης. Ο ηθοποιός πρέπει να εξελίξει την Τέχνη του. Και την εποχή που ξεκίνησα εγώ πολλές όμορφες κοπέλες βγήκαν, αλλά δεν έμεινε καμία. Έκανα μεν ρεπορτάζ μόδας στα καλά περιοδικά της δεκαετίας του ’80, αλλά παράλληλα σκεφτόμουν να μεταφράσω κάποιο θεατρικό έργο, να βελτιωθώ ως ηθοποιός, να φτιάξω τη φωνή μου. Με τα «δεκανίκια» της ομορφιάς και της κομψότητας προσπαθούσα να εξελίξω κάτι άλλο, πολύ πιο δύσκολο, την υποκριτική. Διαφορετικά, όταν θα έβγαινε η επόμενη φουρνιά από ωραίες, εγώ δε θα υπήρχα. Τα social media είναι απαραίτητα, αλλά δεν μπορεί να μου έρχεται ηθοποιός που δεν έχει παίξει πουθενά, με απαιτήσεις, λέγοντάς μου «το κοινό μου». Ποιο κοινό σου, κοπέλα μου; Επειδή συνεργάζεσαι με μια εταιρεία και μοιράζεις δύο φουστάνια τη μέρα; Δεν είναι κοινό αυτό!

ΠΗΓΗ: missbloom.gr