Ποιοι προστίθενται στη διανομή του "Καλού Ανθρώπου του Σετσουάν"

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Βαλέρια Δημητριάδου, προστέθηκαν στον θίασο της παράστασης "Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν", που θα ανέβει τον Νοέμβριο στο Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.


Ο Γιάννης Καλατζόπουλος επωμίζεται τον ρόλο του Μαραγκού Λιν Το, ο οποίος διεκδικεί με πείσμα την αμοιβή του από την Σεν Τε (Πέγκυ Τρικαλιώτη) για κάποια ράφια που έφτιαξε για το Καπνοπωλείο της. 

Ο μουσικός Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ή αλλιώς "άνθρωπος – ορχήστρα", όπως τον αποκαλούν, λόγω των πολλών μουσικών οργάνων που μπορεί να παίζει ταυτόχρονα (!), είναι ένας εκ των τριών Θεών που εμφανίζονται στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Τέλος, η νεότερη της παρέας, Βαλέρια Δημητριάδου, θα υποδυθεί την Γυναίκα του Μα Φου, η οποία κάνει την μία απατεωνιά μετά την άλλη προκειμένου να επιβιώσει. 

Οι τρεις παραπάνω ηθοποιοί, μάλιστα, είναι αυτοί που θα ερμηνεύσουν ζωντανά την πρωτότυπη μουσική της παράστασης που συνθέτει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σε στίχους Μαριλένας Παναγιωτοπούλου. 

Λίγα λόγια για το έργο: 

Έργο τρυφερό, αστείο όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, ο "Καλός άνθρωπος του Σετσουάν" αποτελεί το έργο του Μπρεχτ με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στην δράση του. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, παραμένουν διαρκώς στη σκηνή συνθέτοντας ένα βουβό θίασο που σχολιάζει και υπογραμμίζει τα δρώμενα της εκάστοτε σκηνής. Τέλος, ερμηνεύουν ζωντανά την μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Δεν πρόκειται για διδακτικό έργο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων; 

Κεντρική θέση κατέχουν από την μία ο έρωτας, ως μια σαρωτική δύναμη που υπερβαίνει την λογική της ηρωίδας, από την άλλη η μητρότητα, που φέρνει την ηρωίδα αντιμέτωπη με την πιο ακραία εκδοχή της σκληρότητάς της - για να σώσει το παιδί της υιοθετεί ένα ακόμα σκληρότερο προφίλ. Η έγκυος Σεν Τε είναι η σκληρότερη και πιο αδίστακτη στιγμή της μεταμόρφωσής της ως Σουι Τα. 

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε τόσο ηλεκτρονικά, όσο κι από τα ταμεία του θεάτρου. 

Ticket Services: https://www.ticketservices.gr/event/o-kalos-anthropos-tou-setsouan-theatro-thiseion
Public: http://tickets.public.gr/event/o-kalos-anthropos-tou-setsouan-theatro-thiseion
Attachments area 

Συντελεστές:

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Δραματολογική συνεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Πρωτότυπη μουσική *: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόνια Καζάκου
Βοηθός παραγωγής: Έμα Μαυρέλη
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ 

* Η μουσική παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς 

Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Κώστας Κάππας, Μπέτυ Αποστόλου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Βαλέρια Δημητριάδου. 

Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες
Πρεμίερα: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018
Έως 27 Ιανουαρίου 2019

Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)