Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC εξερευνά τη ζωή της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας

Αν και η επιτυχημένη σειρά Τhe Crown επικεντρώνεται κυρίως στη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ, χάρη σε αυτή μάθαμε λίγα περισσότερα στοιχεία για τη ζωή της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Μποέμ προσωπικότητα, η μικρή αδερφή της Ελισάβετ λάτρευε τις τέχνες, τα ατελείωτα parties στο Clarence House και φυσικά είχε μία πολυτάραχη ερωτική ζωή.

Από την απαγορευμένη σχέση με τον διαζευγμένο σμήναρχο Peter Townsend έως τον γάμο της το 1960 με τον φωτογράφο Antony Armstrong-Jones με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά​, το BBC έρχεται να ρίξει φως στην προσωπική ζωή της Πριγκίπισσας με μία σειρά ντοκιμαντέρ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph η σειρά θα αποτελείται από δύο επεισόδια και θα εστιάζει στην συνέντευξη του Basil Charles - πρώην ιδιοκτήτη του Bar Basil στην Καραϊβική - όπου η Πριγκίπισσα διατηρούσε εξοχικό σπίτι. 

"Ήταν πρωτοπόρος, λιγάκι επαναστάτρια, ήθελε να έχει μία βασιλική ζωή αλλά παράλληλα να ζει σαν όλους τους άλλους", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Charles. Κάτι που επίσης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι το ότι στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και η στενή της φίλη Lady Anne Glenconner η οποία θα αφηγηθεί αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια. 

Όπως αναφέρει και το BBC "Η Μαργαρίτα συνδύασε την δύναμη του νεωτερισμού με βαθιά πίστη στην παράδοση. Οι έρωτες και η ζωή της αντανακλούσαν την κοινωνική και σεξουαλική επανάσταση που διαμόρφωσε την Βρετανία των 60s". Μέχρι ωστόσο να προβληθεί το ντοκιμαντέρ μπορείς να απολαύσεις την Helena Bonham Carter να διαδέχεται την εξαιρετική Vanesa Kirby στο ρόλο της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας στην βρετανική σειρά The Crown.

Πηγή: madamefigaro.gr (Γεωργία Παρασκευούδη)