Η ηθοποιός Νάταλι Ντόρμερ σεναριογράφος ταινίας τρόμου

Η Νάταλι Ντόρμερ, η βρετανίδα ηθοποιός του "Games of Thrones", πρωταγωνιστεί και υπογράφει το σενάριο της ταινίας τρόμου "In Darkness", την οποία άρχισε να γράφει πριν από σχεδόν 10 χρόνια, απογοητευμένη από την έλλειψη "τρισδιάστατων" ρόλων για τις γυναίκες.

Η 36χρονη ηθοποιός, γνωστή επίσης από την τηλεοπτική σειρά "The Tudors" και την κινηματογραφική σειρά ταινιών "The Hunger Games", στη νέα ταινία υποδύεται τον ρόλο της τυφλής πιανίστριας Σοφία που ακούει τον γείτονά της στο πάνω όροφο να δολοφονείται, προσπαθεί να βρει τι συνέβη και εμπλέκεται σε έναν σκοτεινό κόσμο εγκληματιών πολέμου. 

Η Ντόρμερ άρχισε να γράφει το σενάριο το 2009 αλλά λέει ότι τα πράγματα άλλαξαν στη μεγάλη οθόνη από τότε που γυναίκες είχαν καθοριστικό ρόλο σε ταινίες όπως ο "Μαύρος Πάνθηρας" και το "Κορίτσι με το τατουάζ". 

Οι γυναίκες αποτελούν το 18% των σεναριογράφων, σκηνοθετών, παραγωγών, εκδοτών και κινηματογραφιστών που εργάστηκαν στις 250 μεγαλύτερες ταινίες στις ΗΠΑ πέρυσι, ποσοστό που έχει αλλάξει ελάχιστα από το 1998, σύμφωνα με το Κέντρο για τη Μελέτη των Γυναικών στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Πηγή: tovima.gr