Σάκης Ρουβάς: "Τα είχα όλα, αλλά ένιωθα άδειος"

Οι δύσκολες στιγμές στον δρόμο για την κορυφή, η μοναξιά της επιτυχίας, ο καρμικός δεσμός με την Κάτια, η ανάμειξη με την πολιτική. Με 26 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στο ενεργητικό του, ο Σάκης Ρουβάς μιλάει για όλα στη Μαρία Λεμονιά και το περιοδικό Gala.


"Η Κάτια είναι καθοριστική στη ζωή μου. Είναι η σύντροφός μου εδώ και 15 χρόνια. Μοιραζόμαστε την ίδια ενέργεια, τις ίδιες εμπειρίες. Την εμπιστεύομαι ακόμη και στα επαγγελματικά θέματα καθώς έχει σπουδαία διαίσθηση και υψηλή ενσυναίσθηση. 

Κάποτε προβληματιζόμασταν για το αν πρέπει να είμαι σε σχέση ή όχι, μήπως και χαλάσει η εικόνα. Πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, ξεπερασμένα πράγματα. Ο κόσμος έχει αλλάξει. περνώντας μέσα από ψυχικές διαδικασίες και αναλύοντας τον εαυτό μου ήρθα πιο κοντά στην ουσία των πραγμάτων αφήνοντας πίσω μου πια το φαίνεσθαι. Στη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, της Αναστασίας, ήμουν συνεχώς στο μαιευτήριο, ήταν σαν να ζούσα σε κατάσταση νιρβάνας. 

Και επειδή χτησιμοποιείς τη λέξη "σταρ", να σου πω ότι στα παιδιά μου είμαι μπαμπάς με όλη τη σημασία της λέξης. Τους έχω κάνει το πρώτο μπάνιο της ζωής τους, τους έχω αλλάξει πάνες, τα πηγαίνω σε παιδικά πάρτυ, συμβάλλω μαζί με την Κάτια στο να γαλουχηθούν σωστά και με αρχές. Επιθυμούμε τα παιδιά μας να σέβονται τους άλλους ανθρώπους και να μη νιώθουν ότι μεγαλώνουν σε ένα σπίτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Μας ρωτούν συχνά αν σκοπεύουμε να κάνουμε ένα ακόμη παιδί. Το θέμα των παιδιών έχει κλείσει για εμάς. Είμαστε πλέον μια πλήρης οικογένεια". 

Ο Σάκης αναφέρεται όμως και σε μια τεράστια περίοδο στη ζωή του που βαλλόταν από παντού και όπως λέει βίωσε πόνο. "Το μεγάλο σοκ ήταν όταν αντιλήφθηκα ότι έχω πρόβλημα. Είχα όλα αυτά που ήθελα, αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένος. Σε ηλικία 29 ετών είχα κερδίσει όσα είχα ονειρευτεί, αλλά ένιωθα ταυτόχρονα άδειος. Δεν καταλάβαινα τι ακριβώς μου συμβαίνει. Η πρώτη βοήθεια ήρθε από έναν πνευματικό. Ήταν ένας σπουδαίος ασκητής που μου έδειξε τον δρόμο. Με τον πνευματικό και μέσα από εσωτερική αναζήτηση, άνοιξα ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου, αυτό της πιο συνειδητής εξέλιξης. Όταν είπα το "αξίζω", λέξη-κλειδί, σήμαινε ότι άρχισα να γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου και αναγνώρισα ότι διαθέτω εσωτερική δύναμη. Ήταν η περίοδος όπου μια νέα πόρτα άνοιξε για μένα και με οδήγησε σε άλλα, καινούργια πράγματα". 

Τέλος, αναφέρθηκε και στη δήλωση του Ηλία Ψινάκη στα MAD VMA 2018 που είπε ότι "όλα τα ινδάλματα που λατρεύετε είναι ημίτρελοι". "Από την αρχή της καριέρας μου μέχρι σήμερα ο καθένας βλέπει σε εμένα ό,τι θέλει. Είμαι ένας καθρέφτης. Άλλος βλέπει ένα καλό παιδί, άλλος έναν σέξι τύπο, άλλος έναν showman, άλλος έναν κακομαθημένο. Καθένας βλέπει αυτό που αναγνωρίζει και κατανοεί, όπως λέει η ψυχολογία. Άρα το θέμα είναι πώς είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εγώ έχω μια δημόσια εικόνα που ο άλλος μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει, άρα αυτό στο οποίο εστιάζω και έχει σημασία είναι η ουσιαστική σχέση μου με τον κόσμο αυτά τα 26 χρόνια της καριέρας μου. Μια αμφίδρομη σχέση που δεν την αλλάζω με τίποτα".