Δωρεάν σινεμά μετά δείπνου στο Μουσείο Μπενάκη στις 5 Ιουλίου

Στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης "COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης" με θέμα το εστιατόριο του μέλλοντος, το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς 138 μεταμορφώνεται για μία και μόνο βραδιά, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 20.30 σε θερινό σινεμά και συγχρόνως σε κουζίνα ενός ιταλικού εστιατορίου. Κι όλα αυτά με δωρεάν είσοδο για το κοινό (με δελτίο εισόδου).

Το έργο "Είμαι ο Έρωτας" του Λούκα Γκουαντανίνο θα προβληθεί στον χώρο του μουσείου, δημιουργώντας έναν διάλογο τόσο με το περιβάλλον της έκθεσης όσο και με την μαγειρική που πρωταγωνιστεί στην ταινία και θα επιχειρήσει μετά την προβολή να ζωντανέψει ο Δημήτρης Σκαρμπούτσος. 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί τα ιταλικά εδέσματα που θα έχει επιμεληθεί ο σεφ, σε μια σπάνια κινηματογραφική και γαστρονομική εμπειρία. Το μενού, μια ευγενική χορηγία του Δειπνοσοφιστηρίου και του Δημήτρη Σκαρμούτσου, θα περιλαμβάνει ριζότο με lime, παρμεζάνα και σπαγγέτι λαχανικών. 

Το "Είμαι ο Έρωτας" διαδραματίζεται σε μια αριστοκρατική βίλα στο Μιλάνο που ανήκει στην πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων Ρέκι. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης που πρόκειται εκεί, με όλη την οικογένειά του συγκεντρωμένη, να ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης της αυτοκρατορίας. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του, Εντοάρντο, παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδερφή του Ελιζαμπέτα θα μιλήσει πρώτη φορά για τη δική της κρυφή ζωή και η σύζυγος του μεγάλου γιου του πατριάρχη, η Έμα, μια Ρωσίδα που ζει συντηρώντας το μύθο μιας εποχής που μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, θα παρασυρθεί από την επιθυμία της να... ζήσει.

Πηγή: in.gr (Διονυσία Μαρίνου)